Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Diyarbakır'da

- Bakan Arslan: - "Terör, dünyanın neresinde olursa olsun mücadele edilmesi gereken bir olgu. O nedenle Almanya başta olmak üzere bütün ülkelerden istirhamımız, mücadeleyi ortak vermemiz lazım. Dünyanın neresinde olursa olsun, dünyanın neresinden gelirse gelsin" - "Lütfen huzurumuzu bozacak eylemlerin içinde bulunmayın. Lütfen Almanya'da şurada burada teröristleri, terör örgütlerini destekleyerek, bu bölgenin huzurunu kaçıracak eylemlere destek vermeyin. Suriye'de karışıklık çıkarmak isteyen, Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlere destek verip, lütfen o insanları daha fazla mağdur etmeyin"

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Diyarbakır'da

DİYARBAKIR (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Terör, dünyanın neresinde olursa olsun mücadele edilmesi gereken bir olgu. O nedenle Almanya başta olmak üzere bütün ülkelerden istirhamımız, mücadeleyi ortak vermemiz lazım. Dünyanın neresinde olursa olsun, dünyanın neresinden gelirse gelsin." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Bakan Arslan, beraberindeki AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile Diyarbakır Havalimanı kavşağında yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Daha sonra Valiliğe geçen Arslan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile görüştü.

Bakan Arslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakanlık olarak ilde birçok çalışma yürüttüklerini, şu anda fiilen devam eden 10 projelerinin olduğunu ifade eden Arslan, "Bunların yaklaşık bedeli 2 milyar lira ve bunun 800 milyonluk kısmını şu ana kadar harcamış durumdayız. Kalan bölümünü de bu yıl, önümüzdeki yıl ve 2019'da bitecek projelerimiz kapsamında inşallah harcamış olacağız." diye konuştu.

- Karayolu projeleri

Diyarbakır ve çevre illerle olan karayolu bağlantılarıyla ilgili yürütülen çalışmalara değinen Arslan, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'ın kalkınması, ülkemizin güney doğusunun kalkınması ve ülkemizin ekonomisinin büyümesi anlamına geliyor. Biz son 15 yılda Diyarbakır'da sadece Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak 3 milyar 375 milyonluk yatırım yapmış durumdayız. 2002 yılından önce 80 yılda 2,5 kilometre sıcak asfalt yapılmışken bugün 225 kilometre sıcak asfalt var. 44 kilometre bölünmüş yol varken bunu 412 kilometreye çıkarttık. Bununla yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. Amacımız Diyarbakır'ı bölünmüş yol ve sıcak asfaltla bağlamak ki bu konuda bütün çalışmalar son aşamaya geldi."

- "Diyarbakır'ın her yere erişimini çok önemsiyoruz"

Bin yıldır bu coğrafyada birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşandığına işaret eden Arslan, bunu çekemeyenlerin, buradan kaynaklı ülkeyi zayıf düşürmek isteyenlerin birliğe, beraberliğe halel getirmek için boş durmadığını vurguladı.

"Allah'a şükür Diyarbakırlı da ülkemiz insanı da bu birliğin ve beraberliğin ne anlama geldiğini bildiği için bin yıldır buna sahip çıkıyor. En son 15 Temmuz'da da buna sahip çıktı." diyen Arslan, şöyle devam etti:

"Bu birliğin, beraberliğin öneminin de bilinciyle bu coğrafyada parlayan yıldız Diyarbakır'ı da, bu bölgeyi de çok daha ileriye taşıyacak çalışmaları yürütüyoruz, yürütmeye de devam ediyoruz. O yüzden Diyarbakır'ın karayollarıyla, bölünmüş yollarla, sıcak asfaltla her yere erişimini çok çok önemsiyoruz. O yüzden Diyarbakır'da çok modern yılda 5 milyon yolcunun erişimini sağlayacak bir terminal kazandırmış olduk. Yılda 200 bin kişi seyahat ederken, bugün yılda 2 milyonun üzerinde insanımız seyahat ediyor. Bu konuda çok önemli mesafeler aldık, almaya da devam ediyoruz."

Kentte haberleşme ile ilgili gerçekleştirilen yatırımlara değinen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geniş bant internet abonesi hiç yokken bugün 909 bin kişi abone oldu. Bu önemli. Fiber optik altyapı özellikle bin 323 kilometreden, 5 bin kilometrenin üzerine çıkarıldı. Buna bağlı olarak da özellikle ADSL bağlı internet hizmeti götürdüğümüz okul sayısı da 599'a yükseldi. Onu da inşallah arttırmaya devam edeceğiz. Yine bölgenin ulaşım ve erişim kalitesini arttırmaya yönelik mobil baz istasyonlarını 137'den 2 bin 168'e çıkardık. Nüfusu az olan ve telefonların iyi çekmediği yerlere de 4.5 G kalitesinde hizmet götürülmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Bu baz istasyonlarını yerli ve milli olarak Türkiye'de imal ettik. Hazırlıklar devam ediyor. İnşallah ülke genelinde bin 799 noktaya da 4.5 G seviyesinde hizmeti götürecek çalışmayı başlattık. Diyarbakır'da telefon çekme kalitesi düşük olan yerlerde bu çalışmaları devam ettiriyoruz."

- "Terör dünyanın neresinde olursa olsun mücadele edilmesi gereken bir olgu"

Sadece Diyarbakır'da değil Türkiye'nin bir çok ilinde büyük projeler yaptıklarına değinen Arslan, şöyle konuştu:

"Uluslararası taşıma koridorlarını tamamlıyoruz. Dünya ticaretini Türkiye üzerinden hedef pazarlara ulaşılır hale getiriyoruz. Bu konuda çok ciddi mesafeler katedildi. İşte tam da önemli cümle bu dünya ticaretinin Türkiye üzerinden taşınması ve burada oluşan katma değerin Türkiye üzerinden Türkiye'nin geliri olarak Türkiye'de kalması. Bu birilerini çok rahatsız etmeye başladı. Onun için de Türkiye'de yapılan bütün büyük projeleri engellemeye yönelik açıklamalar vardı. 'Üçüncü köprü dursun. Üçüncü havalimanı dursun. İstanbul-İzmir dursun.' 'Bunlar niye yapılmasın?' Çünkü bunlar Türkiye'nin güçlenmesi anlamına geliyor. Onunla da yetinmediler, Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine halel getirecek her türlü hainliği yapıyorlar, yapmakla da yetinmiyorlar her türlü maşayı kullanıyorlar ama Allah'a şükür insanımız onlara ders veriyorlar."

Terörle hangi ülkede olursa olsun mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çeken Arslan, "Türkiye'nin birliği, beraberliği ve kardeşliği bozulsun diye Almanya'da şurada, burada her türlüğü hainliği, her türlü teröre, teröriste destek veriyorlar. 'Niye?' Terör, dünyanın neresinde olursa olsun mücadele edilmesi gereken bir olgu. O nedenle Almanya başta olmak üzere bütün ülkelerden istirhamımız, mücadeleyi ortak vermemiz lazım. Dünyanın neresinde olursa olsun, dünyanın neresinden gelirse gelsin." ifadelerini kullandı.

- "Terör de varsa topyekun mücadele edilmeli"

Arslan, Türkiye'nin Suriyelilere kucak açtığı gibi bugün de Arakan'daki mazlumlara topyekun destek olmaya çalıştığını belirterek, "Biz mağduriyet varsa topyekun mücadele edilmeli.' diyoruz. Birileri bir yerlerde açlıktan ölüyorsa da terör de varsa topyekun mücadele edilmeli diyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kalkınmasının ve gelişmesinin kesintisiz şekilde devam etmesi için gereken bütün projeleri yaptıklarını dile getiren Arslan, dünya çapındaki projelerin sadece İstanbul, Çanakkale, İzmir veya Ankara'da yapılmadığını aktardı.

Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Kars'ta da projeler uyguladıklarını anlatan Arslan, bunların hepsinin birbirini destekler, bölgesel kalkınmayı getirecek projeler olduğunu söyledi.

- "Bölgenin huzurunu kaçıracak eylemlere destek vermeyin"

Arslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Dünyadaki herkese diyoruz ki 'Bırakın Diyarbakır geçmişteki gibi huzurun başkenti olmaya, bölgenin lokomotifi olmaya devam etsin.' Diyarbakır'ın gelişmişliği, kalkınmışlığı etrafındaki illere sirayet etmeye devam etsin. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize lütfen el uzatmayın. Ortalığı karıştırmaya çalışmayın. İnsanımız bin yıldır bu tuzaklara düşmedi, düşmeyecek. 15 Temmuz’daki gibi dinine, diline, etnik yapısına, ırkına, mezhebine bakmadan millet olma şuuruyla ülkemizin istikbali ve istiklali söz konusu olduğu zaman meydanlara iniyoruz. Bundan sonra da gerekirse ineriz. Lütfen huzurumuzu bozacak eylemlerin içinde bulunmayın. Lütfen Almanya'da şurada burada teröristleri, terör örgütlerini destekleyerek, bu bölgenin huzurunu kaçıracak eylemlere destek vermeyin. Suriye'de karışıklık çıkarmak isteyen, Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlere destek verip, lütfen o insanları daha fazla mağdur etmeyin. Bölgenin de bölgemizin de huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Bu mesajı özellikle Diyarbakır'dan vermek istedim."

Yorumlar