Ukrayna'da 92. Rose-Roth Semineri

- NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Bak: - "Rusya'nın tutumu tüm dünyayı, Avrupa'yı, özellikle bu coğrafyadaki ülkeleri tedirgin ediyor. Bunun çözülmesi için ortak hareket etmek gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'da 92. Rose-Roth Semineri

KİEV (AA) - NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, "Rusya'nın tutumu tüm dünyayı, Avrupa'yı, özellikle bu coğrafyadaki ülkeleri tedirgin ediyor. Bunun çözülmesi için ortak hareket etmek gerekiyor." dedi.

NATO PA'nın Ukrayna Parlamentosu işbirliği ile Kiev'de gerçekleştirdiği 92. Rose-Roth Semineri'nin ikinci gününde Bak, AA muhabirine Ukrayna krizi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye olarak Kırım Tatarlarını her konuda desteklediklerini belirten Bak, uluslararası platformlarda da bu desteği vurguladıklarını ifade etti. Bak, şöyle devam etti:

"Bizim için öncelikli konulardan birisi Kırım Tatarlarıdır. Geçmişte Kırım Tatarlarının uğradıkları sürgün, yaşadıkları olaylar ve yine aynı durumla karşı karşıya kalmaları gerçekten hem bizleri hem de uluslararası camiayı etkiliyor. Türkiye olarak tüm desteğimizi tüm gücümüzle onlar için ortaya koyuyoruz."

Ukrayna'da yaşanan krizin sona erdirilmesi için uluslararası camianın desteğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bak, "Ukrayna, krizi sonlandırmak için bir reform ajandası ortaya koymuş. Yaptığımız değerlendirmelerde Ukrayna'nın özellikle Rus ordusu karşısında ortaya koyabileceği bir askeri gücü olmadığı ortaya çıktı. Ukrayna'nın askeri gücünün geliştirilmesi gerekiyor. 2020'ye kadar ortaya konan modernizasyon sürecinin devam ettirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Ukrayna'nın doğusunda olduğu gibi, çatışmaların sürdürülmesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir politika aracı olduğunu belirten Bak, Rusya'ya yönelik yaptırımların net bir şekilde ortaya konması ve uygulanması gerektiğini dile getirdi. Bak, şunları kaydetti:

"Rusya'nın tutumu tüm dünyayı, Avrupa'yı, özellikle bu coğrafyadaki ülkeleri tedirgin ediyor. Bunun çözülmesi için ortak hareket etmek gerekiyor. Rusya'ya karşı, başta ekonomik yaptırımlar olmak üzere diğer bütün uygulamaların sözde kalmamasını, eyleme geçmesini istiyoruz."

Yorumlar