Ukrayna için yeni zirve çalışması

- Fransa Hükümet Sözcüsü Le Foll: - "Fransa, Almanya, Ukrayna ve Rusya’nın liderlerinin katılımıyla Berlin’de bir zirve düzenlenmesi için çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna için yeni zirve çalışması

PARİS (AA) - Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, Fransa, Almanya, Ukrayna ve Rusya liderlerinin katılımıyla Ukrayna sorunuyla ilgili Berlin’de zirve düzenlenmesi için çalıştıklarını bildirdi.

Le Foll, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollanda’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından basına açıklamalarda bulundu.

Hükümet Sözcüsü, "Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna liderleri arasında Berlin’de Ukrayna konusunda bir zirve düzenlenmesi için bugün ve yarın temaslar gerçekleşecek." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bugün temasa geçileceğini, yarın ise Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile danışmanları aracılığıyla görüşüleceğini kaydeden Le Foll, Ukrayna krizine siyasi çözüm bulunulması için çabaların artırılacağını ifade etti.

Fransız sözcü, danışmanlar seviyesinden yürütülen temasların ardından Berlin’de dörtlü zirve gerçekleştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İki yıl önce Normandiya çıkartmasının yıl dönümü dolayısıyla Fransa’da düzenlenen etkinliklerde ilk defa bir araya gelen dört ülkenin lideri, zaman zaman bu krizi çözmek için dörtlü zirveler gerçekleştiriyor. Dışişleri bakanları seviyesinde de gerçekleşen bu toplantılar uluslararası kamuoyu tarafından ‘’Normandiya dörtlüsü’’ veya ‘’Normandiya formatı’’ olarak anılıyor.


Yorumlar