Uçuruma düşen öğrenciyi kurtarma operasyonu

- Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi, yerleşkede düştüğü yaklaşık 50 metrelik uçurumdan bir saatlik çalışma sonucu kurtarıldı - Vücudundan kırıklar oluştuğu belirlenen yaralı öğrenci tedavi altına alındı

Google Haberlere Abone ol
Uçuruma düşen öğrenciyi kurtarma operasyonu

ADANA (AA) - Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi'nde, yaklaşık 50 metrelik uçuruma düşen okulun Hukuk Fakültesi öğrencisi, bir saatlik çalışma mahsur kaldığı yamaçtan kurtarıldı. Yaralı öğrenci ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavi altına alındı.

İddiaya göre, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Hasan Dedecan, Seyhan Baraj Gölü'nü izlerken henüz belirlenemeyen nedenle yaklaşık 50 metrelik uçuruma düştü.

Ağaçlara, çalılıklara ve taşlara çarpması sonucu yaralanan Dedecan, yamaçta mahsur kaldı.

Dedecan’ın düştüğünü gören öğrenciler, durumu yetkililere ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, Dedecan’ın bulunduğu yerden iple yukarı çekilmesini riskli bulunca nehir kenarından gencin bulunduğu yere gitmeye karar verdi. Ekipler, üniversite öğrencisine ulaşmak için Seyhan Barajı kıyısından çalılık ve ağaçlık alana girdi.

Çalılık ve ağaçlık arasından ilerleyen sağlık ve itfaiye ekipleri, yaklaşık 15 dakikalık tırmanışın ardından Dedecan’a ulaştı.

Burada yapılan müdahalenin ardından Dedecan, itfaiye ekipleri tarafından sedye ile nehir kenarına güçlükle indirildi. Bu sırada Dedecan’ı taşıyan sedye kırıldı.

Yaralının zarar görememesi için yoğun çaba sarf eden ekipler, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından üniversite öğrencisini ambulansa ulaştırdı. Dedecan, ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yapılan kontrollerde hayati tehlikesinin bulunmadığı ve vücudunda kırıklar olduğu belirlenen Dedecan’ı hastanede, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil Elekçioğlu da ziyaret etti.

Yorumlar