Ücretsiz "Psikolojik İlkyardım ve TSSB Eğitimi"

- Ruh Sağlığı Derneği, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin psikolojik yaralanmalarının etkilerini azaltmak için uzmanlara ücretsiz "Psikolojik İlkyardım ve TSSB Eğitimi" verecek

Google Haberlere Abone ol
Ücretsiz "Psikolojik İlkyardım ve TSSB Eğitimi"

İSTANBUL (AA) - Ruh Sağlığı Derneği'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin psikolojik etkilerini azaltmak için uzmanlara ücretsiz "Psikolojik İlkyardım ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) Eğitimi" vereceği belirtildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, toplum ruh sağlığını korumak, iyileştirmek ve güçlendirmek misyonuyla kurulan Ruh Sağlığı Derneği'nin, 15 Temmuz gecesi yaşanan terör olaylarının ulusal ve küresel müsebbiblerini şiddetle kınadığı bildirildi.

Darbe girişimi sonucunda yaşanan psikolojik yaralanmaların etkilerini azaltma ve bu topraklarda yaşamanın hakkını verme konusunda Ruh Sağlığı Derneği'nin kendini sorumlu hissettiğine vurgu yapılan açıklamada, bu konuda bazı adımlar atılması kararı alındığı aktarıldı.

Açıklamada, iş birliği içinde olunan kurum ve uzmanların halka destek konusunda davet edildiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Halkımızın bize ihtiyacı varken sahaya inelim, vatandaşlarımızı dinleyelim, daha iyi hissetmeleri için yanlarında olduğumuzu gösterelim. Gün birlik olma günüdür. Bu amaçla 'Psikolojik İlkyardım ve TSSB Eğitimi'ni ücretsiz düzenliyoruz. Kim Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi iş birliğiyle düzenleyeceğimiz bu eğitimimiz, İstanbul'da 30-31 Temmuz tarihlerinde 09.00-17.00'de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek."

Yorumlar