Üç partinin ABD'deki temsilcilerinden ortak 15 Temmuz açıklaması

WASHINGTON (AA) – ABD’deki AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri ortak bir bildiri yayınlayarak, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz kanlı darbe...

Google Haberlere Abone ol
Üç partinin ABD'deki temsilcilerinden ortak 15 Temmuz açıklaması

WASHINGTON (AA) – ABD’deki AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri ortak bir bildiri yayınlayarak, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ABD’de anlatılması ve suçluların gerekli cezayı görmesi için üzerlerine düşeni yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

AK Parti adına Levent Ali Yıldız, CHP temsilcisi Yurter Özcan ve MHP temsilcisi Adil Yiğiter tarafından kaleme alınan bildiride, 15 Temmuz akşamı kanlı darbe girişimini engellemiş Türk halkına teşekkür edildi.

Her ne kadar Türkiye’den yaklaşık 10 bin km uzakta bulunulsa da Türk halkının verdiği mücadelenin ABD’deki Türkler tarafından büyük bir gururla takip edildiği ve desteklendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu kanlı darbe girişiminin ABD’de anlatılması ve Türk halkının ezici çoğunluğunun darbe girişinin baş müsebbibi olarak gördüğü Fetullah Gülen başta olmak üzere, bu insanlık suçunu işleyenlerin gerekli cezayı görmesi için de üstümüze düşen bilgilendirme ve kamuoyunu aydınlatma görevlerini yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Açıklamada, hain darbe girişimine karşı Türk toplumunun her kesimi tarafından sergilenen sarsılmaz kararlılığın, Türkiye'deki köklü demokrasi geleneğinin bir kere daha ortaya konulması ve demokrasinin daha da gelişmesi bakımından son derece değerli olduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Bu ortak tavır ve ortak dil, milletimizi, demokrasimizi ve milli iradeyi daha da güçlendirecektir.” ifadesine yer verildi.

Yorumlar