Uber Macaristan'dan çıkıyor

- Uber, Macaristan'daki faaliyetlerini süresiz askıya alacak

Google Haberlere Abone ol
Uber Macaristan'dan çıkıyor

BUDAPEŞTE (AA) - Özel araç sahiplerinin taksicilik yaptığı alternatif ulaşım sistemi Uber, Macaristan'daki faaliyetlerini askıya alma kararına vardı.

Uber'in Macaristan Müdürü Zoltan Fekete, Budapeşte'de düzenlediği basın toplantısında, Uber'in 24 Temmuz gece yarısından itibaren Macaristan'daki faaliyetlerini askıya alacağını söyledi.

Kanunlarda yapılan değişiklik dolayısıyla Uber'in Macaristan'da hizmet vermesinin mümkün olmadığını savunan Fekete, ''Kanunlarda yapılan değişikle araç sahiplerinin tüm izinlere sahip olmasına rağmen ehliyetlerine ve araç plakalarına el konulabilecek. Bu sebepten dolayı bin 200 şoförümüzü zor durumda bırakmak istemiyoruz.'' dedi.

Yetkililer ile anlaşmak için yaptıkları tüm tekliflerin reddedildiğini kaydeden Fekete, Uber'in Macaristan'daki faaliyetlerini belirsiz bir süreye kadar askıya alma kararı aldıklarını ama düzenlemenin değiştirilmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini bildirdi.

- ''Uber Macar kanunlarını hiçe sayıyor''

Macaristan Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Macar hükümetinin yenilikçi çözümleri desteklediği ama taksicilik pazarında hükümet tarafından getirilen kurallara tüm şirketlerin uyması gerektiği belirtildi.

Uber'in kanunlara uymadığı iddia edilen açıklamada, ''Uber vergi kaçırıp Macar kanunlarını hiçe sayıyor ve izinsiz yolcu taşıma faaliyetinde bulunuyor. Aynı sebeplerden dolayı başka ülkelerde de ya çeşitli kısıtlamalar getirildi ya da yasaklandı.'' ifadelerine yer verildi.

Macaristan'da 160 bin kullanıcısı olan Uber'in yasaklanması için geçen aylarda taksiciler tarafından çeşitli eylemler düzenlenmişti.

Macaristan Ulusal Meclisi'nde, 13 Haziran'da kabul edilen kanuna göre, kanunlara ve düzenlemelere uymayan internet sayfaları 365 güne kadar bloke edilebilecek.

Yorumlar