UAEA Başkanı Yukiya Amano Tunus'ta

- Tunus Dışişleri Bakanı Cihivani: - "Tunus, su arıtma ve tıp alanı başta olmak üzere nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı çerçevesinde bir takım büyük projeleri uygulamayı hedefliyor"

Google Haberlere Abone ol
UAEA Başkanı Yukiya Amano Tunus'ta

TUNUS (AA) - Tunus'un, nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı çerçevesinde bir takım büyük projeler uygulamayı hedeflediği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihivani resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Yukiya Amano ile başkent Tunus'ta Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Cihinavi, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Tunus, su arıtma ve tıp alanı başta olmak üzere nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı çerçevesinde bir takım büyük projeleri uygulamayı hedefliyor" dedi.

Sözünü ettiği projelere ilişkin ayrıntılı bilgi vermeyen Cihinavi, Tunus'un "BM çatısı altında nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımını teşvik etmek ve nükleer silahların yayılmasını önlemek amacıyla özerk bir kuruluş olarak 1957 yılında kurulan UAEA'nın" kurucu ülkelerinden sayıldığına dikkati çekti.

Ülkesinin UAEA ile işbirliğini güçlendirmek istediğini dile getiren Cihinavi, UAEA ile Tunus arasında nükleer enerji alanında işbirliğinin umut verici bir geleceğinin olduğunu söyledi.

UAEA Başkanı Amano da Tunus'un UAEA'nın önemli üyeleri arasında yer aldığına işaret ederek, taraflar arasında "önemli ortak projelerin" yürütüldüğü bilgisini verdi. Amano, "Bu ziyaretimin Tunus ile UAEA arasında daha fazla işbirliği olanakları yaratmasını umuyorum" ifadesini kullandı.

Yorumlar