TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

- "Hedefimiz, 150 milyar dolarlık tarımsal hasılayı, gayri safi mili hasılaya katmaktır" - "Aile şirketlerini ne kadar fazla desteklersek, biz bu ülkenin tarımının geleceğini kurtarmış oluruz"

Google Haberlere Abone ol
TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

GAZİANTEP (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektörünün enerji ile dünyada çok önem kazandığını belirterek, "Hedefimiz, 150 milyar dolarlık tarımsal hasılayı, gayri safi mili hasılaya katmaktır." dedi.

Bayraktar, Nurdağı Ziraat Odası hizmet binasının açılışında,Türkiye'nin, tarımsal fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin, potansiyelini muhakkak suretle değerlendirmesinin ihtiyaç olduğunu kaydeden Bayraktar, "Bugün 60 milyar dolar civarında olan tarım hasılasını kabul etmek mümkün değil. Bu bize yakışan bir rakam değil. Hedefimiz tarımda verimliliği, kaliteyi ve standardı yakalayarak, dünyada rekabeti aşabildiğimiz, dünya piyasalarına açılabildiğimiz bir sektör yaratmaktır. Hedefimiz, 150 milyar dolarlık tarımsal hasılayı, gayri safi mili hasılaya katmaktır." diye konuştu.

Bayraktar, hedefe varmak için sektörün önündeki bütün engellerin kaldırılmasını istedi.

Sulama yatırımları ve arazileri parçalamanın önüne geçilmesi gibi koruların önemine dikkat çeken Bayraktar, 1926'da İsveç'den alınan medeni hukukla arazilerin 61 dekara kadar düşürüldüğünü savundu.

Bayraktar, "Bir ülke tarımda kendi kendine yeterli olmak istiyorsa, gıda güvencesini sağlamak istiyorsa aile işletmelerini ayakta tutmalı." diye konuştu.

Türkiye'de eskiden aile şirketlerine önem verilmediğini ancak bunun değişmeye başladığını anlatan Bayraktar, şunları söyledi:

"Aile işletmelerini ihmal ettik. Biz sanayicimizin, iş adamlarımızın bu sektörü girmesine karşı değiliz, girsinler. Dünyanın hiçbir yerinde büyük işletmeler kurarak sanayici ve büyük iş adamlarını tarımda üretici yaparak ülkesinin gıda güvencesini sağlayabilen bir ülke bilmiyorum. Artık Türkiye'de aile şirketlerine önem verilmeye başlandı. Küçük işletmelerin, aile işletmelerinin muhakkak desteklenmesi lazım. Destekleme politikalarını da bir şekilde değiştirmemiz lazım. Aile şirketlerini ne kadar fazla desteklersek biz bu ülkenin tarımının geleceğini kurtarmış oluruz."

Bu arada açılış öncesi protokolle çiftçilerden ayrı ayrı oturtulmasına karşı çıkan Bayraktar, "Vatandaştan, çiftçiden ayrılmaya gelmiyoruz. Burada buluşmaya geliyoruz. Burada çiftçilerin arasında oturacağız." dedi.

Bayraktar'ın sözleri çiftçiler ve ziraat odası başkanları tarafından alkışlandı.

Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır ve Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar'ın konuşmasının ardından, hizmet binası açıldı.

Açılışta Bayraktar'a, Kemal Belpınar tarafından plaket verildi.

Yorumlar