Tuvalete giren temizlik görevlisi seferi iptal ettirdi

- İstanbul-Frankfurt seferini yapmaya hazırlanan Lufthansa'ya ait tarifeli uçak, rahatsızlanan bir temizlik görevlisinin tuvalette bulunmasının güvenlik sorunu oluşturabileceği gerekçesiyle kaptan pilot tarafından seferden çekildi

Google Haberlere Abone ol
Tuvalete giren temizlik görevlisi seferi iptal ettirdi
İSTANBUL (AA) - Lufthansa Hava Yolları'nın İstanbul-Frankfurt seferini yapmaya hazırlanan tarifeli uçağı, özel yer hizmetleri firmasına ait bir temizlik görevlisinin uçağın kaptan pilotu tarafından tuvalette bulunması nedeniyle güvenlik gerekçesiyle seferden çekildi.
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'nın Frankfurt kentine hareket etmek için hazırlık yapılan Lufthansa'ya ait tarifeli uçaktaki özel bir yer hizmetleri firmasına ait temizlik görevlisi aniden rahatsızlanarak, tuvalete gitti.
Bu sırada uçağa gelen kaptan pilot, kabinde bir kokunun yayıldığını fark ederek, kontrol için tuvalete yöneldi. Kapısı kilitli olan tuvalette özel yer hizmetleri firmasına bağlı temizlik görevlisinin bulunduğunu tespit eden kaptan pilot, bu durumun uçuş güvenliği açısından risk oluşturabileceğini belirterek, seferi yapmaktan vazgeçti. Uçakta bulunan 88 yolcu terminale alındı.
Uçakta güvenlik kontrollerinin yeniden yapılmasına rağmen kaptan pilot güvenlik gerekçesiyle seferi yapmayacağını yolculara ve yetkililere bildirdi.
Yolculardan 30'u başka uçaklarla Almanya'ya gönderildi. Diğer 58 yolcunun ise bugün başka bir uçakla Frankfurt'a hareket edeceği öğrenildi.

Yorumlar