Tutuklu tuğgeneralin ağabeyi ''arı'' olan soyadını ''kelebek'' olarak değiştirmiş

- Edirne'de FETÖ darbe girişiminin ardından tutuklanan 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Arı'nın, ağabeyi soyadını ''Kelebek'' olarak değiştirdiği belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu tuğgeneralin ağabeyi ''arı'' olan soyadını ''kelebek'' olarak değiştirmiş

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklanan ve darbe gerçekleşmesi halinde Edirne Sıkı Yönetim Komutanı olarak atanacağı iddia edilen 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın ağabeyi Ayhan Arı'nın, kardeşinin terfisini etkilememek amacıyla soyadını ''Kelebek'' olarak değiştirdiği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, darbe girişimi sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Tuğgeneral Arı ile ilgili soruşturmayı genişletti.

Soruşturmada, tutuklu Tuğgeneral Arı'nın ağabeyi Ayhan Arı'nın soyismini mahkeme kararıyla değiştirerek eşinin "Kelebek" olan soyismini aldığı belirlendi.

Yapılan araştırmada, 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ait usulsüzlüklerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında geçen yıl gözaltına alınan Ayhan Kelebek'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

FETÖ/PDY yürütülen soruşturma kapsamında örgüte mali kaynak aktardığı gerekçesi ile kayyum atanan holding bünyesinde yönetici olarak çalıştığı ifade edilen Ayhan Kelebek'in tuğgeneral olan kardeşinin terfisini etkilememek ve aralarındaki bağın ortaya çıkmaması için soyadını değiştirdiği iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



Yorumlar