Tutuklu siyasetçi Karaçi'ye belediye başkanı seçildi

- Pakistan'da tutuklu bulunan Ahtar, ülkenin en kalabalık şehri Karaçi'nin belediye başkanı oldu - Ahtar, görevini hapishaneden sürdürecek

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu siyasetçi Karaçi'ye belediye başkanı seçildi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da tutuklu bulunan ve Birleşik Ulusal Hareket (MKM) Partisi'ne mensup eski milletvekili Vasim Ahtar, Sind eyaletinin başkenti Karaçi'ye belediye başkanı seçildi.

Geçen ay MKM Partisi'ne mensup olduğu öne sürülen militanlara yardım etmekle suçlanarak tutuklanan Ahtar, polis koruması eşliğinde şehrin yerel seçimlerinin son turunda oyunu kullandı. Akşam saatlerinde ise Vasim Ahtar'ın 20 milyondan fazla nüfusa sahip Karaçi kentinin yeni belediye başkanı seçildiği duyuruldu.

Ahtar'ın avukatı tarafından yapılan açıklamada, MKM Partisi üyesi siyasetçinin belediye başkanlığını hapishanedeki hücresinden "video bağlantısı" ile sürdüreceği bildirildi.

Buna göre, hapishanedeki hücresini ofis olarak kullanacak Vasim Ahtar'ın video bağlantısı ile Belediye Konseyi toplantılarını yöneteceği ifade edildi. Ahtar'ın görev süresinin ise 5 yıl olduğu öğrenildi.

MKM Partisi mensuplarınca yapılan açıklamada, yetkililerden Ahtar'a "hapishanede iyi bir çalışma ortamı sağlanmasının ve zaman zaman dışardaki belediye toplantılarına katılmasına izin verilmesinin" talep edileceği kaydedildi.

Öte yandan, Vasim Ahtar'ın ağustos ayı içerisinde salıverilmesi beklenmezken, şehri video bağlantısı ile ne kadar sağlıklı yönetebileceği tartışması da gündeme geldi.

- MKM Partisi

MKM Partisi, 1984 yılında Altaf Hüseyin tarafından, Hindistan sınırında kalan Müslümanlardan Pakistan'a göç edenlerin haklarını korumak amacıyla kuruldu. MKM'nin, "Pakistan için en büyük fedakarlığı kendilerinin yaptığına, bu ülke uğruna Hindistan'daki topraklarını terk ettiklerine, ancak daha sonra ülke içerisinde önemli pozisyonlardan tasfiye edildiklerine inanan" muhacirlerin sesi olduğu belirtiliyor.

Şiddet olaylarını açıktan organize eden, kendine yönelen her türlü muhalefeti şiddet kullanarak bastırmaktan çekinmeyen bir siyasi parti olmakla suçlanan MKM'nin lideri Hüseyin, pek çok kişinin ölüm emrini verdiği gerekçesiyle hüküm giydi. Hüseyin, Londra'da sürgün hayatı yaşıyor.

MKM, özellikle Karaçi ve Haydarabad kentlerinde etkili bir parti olarak öne çıkıyor.

Yorumlar