Türkmenistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü

- Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Amanlıyev: - "Türkmenistan'da imalat sanayi başta olmak üzere çeşitli alanlarda yapılan reform hareketleri olumlu sonuç vermektedir. Bu politika, Türkmenistan'ın azami ölçüde yatırım çekmesini ve endüstriyel bir ülke olmasını hedeflemektedir"

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü

ANKARA (AA) - Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşangulu Amanlıyev, ülkesinde imalat sanayi başta olmak çeşitli alanlarda yapılan reform hareketlerinin olumlu sonuç verdiğini belirterek, "Bu politika, Türkmenistan'ın azami ölçüde yatırım çekmesini ve endüstriyel bir ülke olmasını hedeflemektedir" dedi.

Türkmenistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü ve 2016 yılının Türkmenistan'da "Mirasa Saygı Duyma, Vatanı Geliştirme" yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla Hacettepe Üniversitende konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Amanlıyev, Türkmenistan'ın bağımsızlığından bu yana yaşadığı gelişime dikkati çekerek, "Türkmenistan'da imalat sanayi başta olmak çeşitli alanlarda yapılan reform hareketleri olumlu sonuç vermektedir. Bu politika, Türkmenistan'ın azami ölçüde yatırım çekmesini ve endüstriyel bir ülke olmasını hedeflemektedir." diye konuştu.

Amanlıyev, en önemli hedeflerinin Türkmenistan'ın petrol ve gaz sanayisini geliştirmek olduğunu vurguladı.

Yeni istihdam imkanları açılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Amanlıyev, teknik altyapının gelişebilmesi için de yatırımlar yapıldığını kaydetti.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise Türkiye ve Türkmenistan'ın birlikteliğinin artarak devam etmesini temenni ederek, Türkiye'nin 2023 lider ülke vizyonunun ve Türk dünyasının birleşmesinin gerçekleşmesini diledi.

Konferansa, Türkiye-Türkmenistan Dostluk Derneği Kurucu Başkanı Selahattin Baysa ve çok sayıda yetkili katıldı.


Yorumlar