Türkmendağı'ndaki çatışmalar

- Çatışmalar esnasında Görentaş Hudut Karakolu bölgesindeki boş araziye rejim güçlerince atıldığı tahmin edilen top mermisi düştü - Merminin atıldığı mevzilere Fırtına obüsleri ile anında misliyle karşılık verildi

Google Haberlere Abone ol
Türkmendağı'ndaki çatışmalar

ANKARA (AA) - Türkmendağı'ndaki çatışmalar sırasında Görentaş Hudut Karakolu bölgesindeki boş araziye rejim güçleri tarafından atıldığı tahmin edilen top mermisi düştü, merminin atıldığı mevzilere Fırtına obüsleri ile anında misliyle karşılık verildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, rejim güçleri, Rusya Federasyonu'nun İHA ve yoğun hava desteği sayesinde Bayırbucak bölgesinde başlattığı taarruzlar neticesinde dün Yamadi dışında Türkmendağı bölgesindeki bütün kritik yerleşim yerlerini ele geçirdi.

Muhaliflerin bu sabaha doğru başlattığı karşı saldırılar neticesinde Türkmendağı bölgesi, bir önceki sınırlarına çekildi. Muhalifler, Kelez, İsapınarı ve Akçabayır köylerini geri aldı.

Rejim güçleri ve muhalifler arasındaki yoğun çatışmalar esnasında Suriye'den Görentaş Hudut Karakolu bölgesinde sınırın Türkiye tarafındaki boş araziye rejim güçleri tarafından atıldığı tahmin edilen top mermisi düştü.

Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmezken, top mermisinin atıldığı mevzilere Fırtına obüsleri ile anında misliyle karşılık verildi.

Yorumlar