Türkmen sporcular ödüllerini şehit ailelerine bağışladı

- Ülkelerinde yapılacak 2017 Asya Oyunları'na hazırlık için Mersin'de kampa giren Türkmenistan Basketbol Milli Takımı oyuncuları, kentte katıldıkları özel turnuvada elde ettikleri para ödülünü şehit ailelerine bağışta bulundu - Kafile sözcüsü antrenör Myratdurdyyev: "Takım olarak kazandığımız ödülü şehit ailelerine bağışlamaya karar verdik. Bundan çok büyük mutluluk duyduk"

Google Haberlere Abone ol
Türkmen sporcular ödüllerini şehit ailelerine bağışladı


MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'de kamp yaparak 2017 Asya Oyunları'na hazırlanan Türkmenistan Basketbol Milli Takımı oyuncuları, kentte katılıp başarılı oldukları özel bir turnuvadan kazandıkları para ödülünü şehit ailelerine bağışladı.

Gelecek yıl ev sahipliği yapacakları Asya Oyunları'nın hazırlıklarına başlayan ve kamp için Mersin'e gelen Türkmenistan'ın A, B ve Kadın Milli Takımı oyuncuları kentte çeşitli turnuvalara da katıldı.

Silifke Belediyesinin Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve 52 takımın yer aldığı "3'e 3 Basketbol Turnuvası"na katılan Türkmenistan Basketbol Erkek Milli Takım oyuncuları, turnuvada A ve B takımları olarak finale adlarını yazdırdı. Burada A takımı birinci, B takımı da ikinci olarak ödül almaya hak kazandı.

Oyuncuların ve antrenörlerin isteğiyle turnuvadan kazanılan ve miktarı açıklanmayan para ödülü, şehit ailelerine ulaştırılmak üzere Mersin Gazi ve Şehit Asker Ailelerine Yardım Derneği'ne bağışlandı.


- "Ödülü şehit ailelerine bağışladığımız için mutluyuz"


Kafile sözcüsü Myrat Myratdurdyyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin'de kamp yapmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerine büyük ilgi gösterildiğini söyledi.

Kentte kamp kapsamında çeşitli turnuvalara da katıldıklarını aktaran Myratdurdyyev, "Silifke'de düzenlenen turnuvaya katıldık. Burada erkek oyuncularımız birinciliği ve ikinciliği elde etti. Gayet iyi takımlarla mücadele ettik." dedi.

Gelecek yıl Türkmenistan'da ev sahipliği yapacakları Asya Oyunları'nda başarılı olmak istediklerinin altını çizen Myratdurdyyev, şöyle konuştu:

"Şu an buradaki oyuncular belki oyunlarda değişebilir ama biz şimdiden hazırlıklara başladık. Çeşitli yarışmalarla tecrübe kazanmaya çalışıyoruz. Silifke'de çok güzel bir mücadelenin ardından A ve B takımımız final oynadı. Takım olarak kazandığımız ödülü şehit ailelerine bağışlamaya karar verdik. Bundan çok büyük mutluluk duyduk."

A Milli Takım oyuncularından Ata Çariyev de Mersin'i ve Türkiye'yi çok sevdiğini, kampın iyi geçtiğini söyledi.

Silifke'de yapılan turnuvada ilk kez milli takım forması giydiğini belirten Çariyev, "Ben orada oynamaktan çok zevk aldım. Bundan sonra da Türkiye'ye ve Mersin'e gelmeyi çok arzu ediyorum çünkü çok beğendim. Misafirperverlikleri için çok teşekkür ederim." diye görüşlerini aktardı.

Çariyev, ödülü şehit ailelerine bağışladıkları için mutlu olduklarını aktararak, "Kazandığımız ödülü biz almadık. Bu bedeli Türkiye'deki şehit ailelerine bağışladık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar