Türkmen kızı küçük Elif ve annesi Türkiye’de

- Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan ve sınır dışı edilen, şehit Türkmen komutan Murat Paşa'nın eşi Fatma Paşa ve 6 yaşındaki kızları Elif, yeniden Türkiye’ye döndü

Google Haberlere Abone ol
Türkmen kızı küçük Elif ve annesi Türkiye’de

İSTANBUL (AA) - Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve sınır dışı edilen, şehit Türkmen komutan Murat Paşa'nın eşi Fatma Paşa ve 6 yaşındaki kızları Elif, yeniden Türkiye’ye döndü.


Suriye'de rejim güçlerine karşı savaşırken hayatını kaybeden Türkmen komutan Murat Paşa'nın eşi Fatma Paşa ve kızları 6 yaşındaki Elif, 3 gün önce Türkiye’ye sığındı. Ancak aile, kaçak yollardan giriş yaptığı için gözaltına alınarak sınır dışı edildi. Sınır dışı edilen anne Fatma Paşa ve kızı Elif'in, daha sonra Türk makamları tarafından Türkiye'de kalabilecekleri belirtildi. Bu gelişme üzerine MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu'nun, anne Fatma Paşa ve kızı Elif'i almak için sınır kapısına gittiği öğrenildi. Anne Fatma Paşa ve kızı Elif, yasal prosedürlerin ardından dün akşam Cilvegözü sınır kapısında Hatay Valisi Ercan Topaca, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, MHP Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı ve Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Naci Akkaya tarafından karşılandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin müdahalesi sonucu Türkiye'ye alındığı öğrenilen aile, Ankara’ya getirilerek Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Ziyaretin ardından aile, akşam saatlerinde İstanbul’a gelerek Esenler’deki akrabalarının yanına yerleştirildi.

Aileyi Atatürk Havalimanı’nda karşılayan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş,
"Elif kız ve annesi bugün, MHP Genel Merkezine sayın genel başkanımızın yanına götürülüyor, onun talimatıyla oradan da İstanbul’a akrabalarının yanına gönderildi. Sayın genel başkanımız onun bütün okul masraflarını üstlendi. Biz de görevimizi yerine getirmek için havaalanına gittik, karşıladık ve evine götürdük. Üç gün önce Türkiye’ye giriş yapıyorlar Cilvegözü Sınır kapısından. Orada sınır dışı edilmek üzere alıkonuluyorlar. Valinin talimatıyla gönderilmek isteniyor. Genel başkanımızın duruma el koymasıyla gönderemiyorlar.” dedi.

Şehit Türkmen komutan Murat Paşa'nın eşi Fatma Paşa ve kızları Elif'i, daha önce Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve şu anda Esenler’de yaşayan akrabalarının yanına yerleştirdiklerini aktaran Karataş, okulların açılmasıyla birlikte küçük Elif’in kayıt işlemlerini tamamlayıp eğitimine devam edeceğini söyledi.

Elif’in akrabalarını görünce mutluluktan ağladığını belirten Karataş, “Yetim kalmış bir çocuk. Akrabaları ona sarılıp ağladı. Büyük korku ve tedirginlik yaşamış bir aile.“ diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğünde küçük Elif’in ona, “Sana dede diyebilir miyim? “ diye sorduğunu aktaran Karataş, Bahçeli’nin de “Ben zaten senin dedenim.” şeklinde cevap verdiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ziyaret esnasında küçük Elif’e altın bir kolye hediye ettiği öğrenildi.






Yorumlar

m.d Guzel haber.Allah butun turkmenleri korusun.kalbim ve dualarim onlarla.