"Türkiye’yi yalnız bırakmadık"

- İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Boldrini: - "Biz kesinlikle Türkiye’yi yalnız bırakmadık. Biz bu askeri darbe girişimini kınadık"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye’yi yalnız bırakmadık"

ROMA (AA) – İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Türkiye’yi kesinlikle yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Roma’daki Anadolu Ajansı'nın (AA) da üyesi olduğu Yabancı Basın Birliğinde, Avrupa Birliği'nin (AB) geleceğine ilişkin bir kamuoyu araştırması sonucunun açıklandığı toplantıya katılan Boldrini, burada Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son dönemde Avrupa’da darbe girişiminin ardından Türkiye’nin yalnız bırakıldığına dair bazı öz eleştiriler yapıldığının anımsatılması üzerine Boldrini, "Biz kesinlikle Türkiye’yi yalnız bırakmadık. Biz, bu askeri darbe girişimini kınadık. Tabii ki bu yöntemler asla kabul edilemez. Şimdi demokratik yöntemlerle, hukukun üstünlüğüyle normale dönülmeli." dedi.

"Darbe girişimin ardından akademisyenler, yargıçlar ve pek çok insanın açık suçlamalar olmadan görevinden uzaklaştırıldığını veya tutuklandığını" ileri süren Boldrini, "Dolayısıyla bunlara dair bazı endişelerimi saklamıyorum. Hükümetten yana baskı olduğu bize söyleniyor. Bu nokta bizi endişelendiriyor." diye konuştu.

Boldrini, daha önce kullandığı "darbe girişimi sonrası insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek Türkiye’den sığınma talep edeceklerin kabul edilmesi gerektiği" yönündeki sözleri hatırlatılarak halen aynı noktada olup olmadığının sorulması üzerine, "Ben, Türk yetkilileri herkesin haklarını gözeterek normale dönülmesine davet ettim. Buna muhalif isimlerin de hakları dahil. Çünkü bir demokrasi herkesin hakları gözetildiğinde demokrasi olur. Bu her koşulda böyle olmalı, olağanüstü hal de olsa böyle olmalı." dedi.

Boldrini, katıldığı toplantıda da sonuçları açıklanan araştırmaya katılanların dörtte üçünün AB’nin getirdiği serbest dolaşım, kültürler arası değişim, barış ve istikrar gibi avantajları onayladığını ve duvarlar örülmesine karşı çıktığını dile getirdi.


Yorumlar