"Türkiye'yi şehirlerin akıllandığı geleceğe taşıyoruz"

- Türk Telekom Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Başar: - "Bizim amacımız insanları mutlu edecek teknolojileri şehirlere kazandırmak" - "Türk Telekom olarak inovatif teknoloji uygulamalarımızla Türkiye’yi, araçların, evlerin, okulların, şirketlerin ve şehirlerin akıllandığı bir geleceğe taşıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'yi şehirlerin akıllandığı geleceğe taşıyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, amaçlarının insanları mutlu edecek teknolojileri şehirlere kazandırmak olduğunu belirterek, "Türk Telekom olarak inovatif teknoloji uygulamalarımızla Türkiye'yi, araçların, evlerin, okulların, şirketlerin ve şehirlerin akıllandığı bir geleceğe taşıyoruz." ifadesini kullandı.

Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada, daha sürdürülebilir bir gelecek için yenilikçi şehirlere dönüşüm konularının tartışıldığı "Smart City Expo" İstanbul'da gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Türk Telekom'un trafik, çevre, sağlık, güvenlik, enerji ve yönetim gibi alanlardaki akıllı uygulamaları video desteğiyle tanıtılırken, sanal gerçeklik gözlükleriyle katılımcılara akıllı şehir deneyimi yaşatıldı.

Açıklamada etkinlikte yaptığı konuşmaya yer verilen Türk Telekom Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, amaçlarının insanları mutlu edecek teknolojileri şehirlere kazandırmak olduğunu anlattı.

Akıllı trafik, çevre, sağlık, güvenlik, enerji ile yönetim başlıkları altında sundukları yeni nesil uygulamalarla şehir hayatını kolaylaştırdıklarını vurgulayan Başar, "Türk Telekom olarak inovatif teknoloji uygulamalarımızla Türkiye'yi, araçların, evlerin, okulların, şirketlerin ve şehirlerin akıllandığı bir geleceğe taşıyoruz." ifadesini kullandı.

Başar, yeni nesil şehir çözümlerinin güvenlik, verimlilik, ekonomi, çevresel duyarlılık ve yaşam kalitesi gibi konularda şehirlere önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, inovasyon, bilgi ve ihtiyacın harmanlanmasıyla şehirlerin çehresinin değiştiğine dikkati çekti.

Yeni nesil durak, otopark, kavşak, aydınlatma, sulama, atık toplama, geri dönüşüm, güvenlik ve sağlık çözümlerinin, belediyelerin işlerini kolaylaştırdığına işaret eden Başar, ayrıca vatandaşların zaman tasarrufu yapmasını sağladığını dile getirdi.

Başar, Karaman ve Antalya'daki yeni nesil şehir uygulamalarıyla elektrikte yüzde 25, sulamada yüzde 30 tasarruf sağlandığı bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Trafikte geçirilen sürenin düşmesine bağlı olarak karbon salınımı yüzde 25 azaldı, trafik kazalarında yüzde 40'a varan düşüş sağlandı. 400'ün üzerinde kişi kronik hastalık takibi sağlık durumları takip edilip periyodik bakımları yapılmaya başladı. 100 binin üzerinde kişi açık alan Wi-Fi hizmetinden faydalandı ve bilgiye bu noktalardan ücretsiz ulaştı. Türk Telekom olarak şehirlere değer katmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Türkiye'deki 81 ili, 214 bin kilometre fiber altyapımız ve güçlü 4,5G şebekemizle hızlı, kesintisiz bir biçimde bağlamak ve şehirlerimizi daha yaşanır hale getirmek olacak."


Yorumlar