"Türkiye'ye ve Türk ekonomisine güvenimiz tam"

- Rumen iş dünyası heyeti, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Ertaş'ı ziyaret ederek "Türk ekonomisine güvenimiz tam" mesajı verdi

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'ye ve Türk ekonomisine güvenimiz tam"

BÜKREŞ (AA) - Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, "Ekonomimiz sarsılmadan yoluna devam etmekte. Bankacılık sistemimiz sağlamdır. Yabancı yatırımcıların ülkemize güveni sürmektedir.” dedi.

Ertaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye ekonomisine duydukları güveni ifade etmek isteyen Romen iş dünyası heyetini büyükelçilik konutunda kabul etti.

Büyükelçi Ertaş, Romanya'nın önde gelen şirketleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 36 kişilik heyetle toplantısında yaptığı konuşmada FETÖ’nün hain darbe girişimine karşın Türkiye ekonomisinin canlı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ekonomisinin sağlam temellere dayandığını vurgulayan Ertaş, "Ekonomimiz sarsılmadan yoluna devam etmektedir. Bankacılık sistemimiz sağlamdır. Yabancı yatırımcıların ülkemize güveni sürmektedir.” ifadelerini kullandı.

Türk KOBİ Derneği Başkanı Nazmi Doğan'ın düzenlediği ve Bükreş Ticaret Müşaviri Mükerrem Aksoy koordinasyonunda gerçekleşen toplantıda iş dünyası heyeti de “Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerimiz devam ediyor. Türk ekonomisine güvenimiz tam.” mesajını verdi.

Enerji sektöründe faaliyet gösteren AB Group Cogenerare'nin Romanya Müdürü Vladirmir Oprescu, "Bizim Türkiye’ye ve ekonomisine olan güvenimiz tam. Türkiye, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin üstesinden gelmeyi başardı.15 Temmuz öncesinde olduğu gibi her şey yolunda." dedi.

Metal profil ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Profilo Metal şirketinin sahibi Eugen Nicutica da "Ticari endişenin ötesinde biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Türk şirketleriyle çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Türkiye, 1989 devriminden sonra ticari alışverişimizin olduğu ilk ülke." diye konuştu.

Heyette Eximbank, AB Group, Medas Hastaneleri, Eva Energy, Doing Business, Profilo, Nestle Romanya gibi şirketlerin üst düzey yetkilileri de yer aldı.

Yorumlar