Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde eğitim gören yaklaşık bin 300 Suriyeli öğrenci, karnelerini aldı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde eğitim gören yaklaşık bin 300 Suriyeli öğrenci karne sevinci yaşadı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığınan ve kendilerine sağlanan imkanlarla eğitimlerini sürdüren Suriyeli çocuklar, eğitime biraz geç başlamaları dolayısıyla Türkiye'deki yaşıtlarından 4 gün sonra karnelerini aldı.

Fevzipaşa İlköğretim ve Cumhuriyet İlköğretim okullarında eğitim gören bin 300 sığınmacı öğrenciye karnesi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Candan'ın katıldığı törenle verildi.

Candan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyelilere daha önce misafir gözüyle baktıklarını ancak sonra da beraber yaşamayı alışkanlık haline getirdiklerini söyledi.

Suriyelilerin Birecik'de bulunmalarından ve eğitim görmelerinden mutlu olduklarını belirten Candan, "Karne gününde sığınmacı öğrencilerimizi yalnız bırakmak istemedik. Bugün Suriyeli kardeşlerimizin gözlerindeki mutluluğu onlarla beraber paylaştık. Biz toplum olarak ekmeğini paylaşmayı, sevmeyi öne çıkaran bir toplumuz. Suriyeli kardeşlerimizle de bu davranışları paylaşıyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz konusunda başta hükümetimizin ve bakanlığımızın üstün gayretleri var. Bu öğrencileri geleceğe hazırlamak yönünde ve gelecekte eğitimlerine devam etmesi açısından da bizim çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu

Suriyeli öğrenci Yusuf Samah ise okulu başarıyla tamamladığı için mutlu olduğunu, tatilde en çok arkadaşlarını özleyeceğini söyledi.


Yorumlar