"Türkiye'ye gelmeye can atıyoruz"

- Fenerbahçe'nin rakibi Grasshoppers'ın yöneticisi Klaus: "Fenerbahçe maçı için Türkiye'ye gelmeye gerçekten can atıyoruz. Türk taraftarları da Zürih'teki rövanş maçına bekliyoruz" - "İsviçre'de de birçok Türk yaşıyor ve kendileriyle ilişkilerimiz çok iyi. Stadımıza herkes davetlidir" - UEFA yetkilisi: "Fenerbahçe-Grasshoppers maçının güvenlik endişesi gerekçesiyle, Türkiye dışında oynanmasına yönelik şimdiye kadar herhangi bir başvuruda bulunulmadı"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'ye gelmeye can atıyoruz"

CENEVRE (AA) - FATİH EREL - İsviçre'nin Grasshoppers Kulübü, 18 Agustos'ta Fenerbahçe ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçı için İstanbul'a geleceklerini ve Zürih'teki rövanş maçında da Türk taraftarların stada alınacağını açıkladı.

Grasshoppers Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hans Klaus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe maçı için Türkiye'ye gelmeye gerçekten can atıyoruz. Türk taraftarları da Zürih'teki rövanş maçına bekliyoruz." dedi.

Maçın Türkiye dışında oynanması için bir başvurularının olmadığını vurgulayan Klaus, şöyle konuştu:

"İsviçre hükümetinin daha önce yayımladığı Türkiye'ye seyahat ile ilgili uyarıları doğrultusundaki endişelerimizin giderilmesi için UEFA ile irtibata geçtik. Güvenlik endişelerimizi giderecek adımların atıldığını doğrulatmak istedik. Ancak maçın Türkiye dışında oynanmasına yönelik UEFA'ya bir başvurumuz olmadı. Maçı, Türkiye'de oynamak istiyoruz. Sadece endişelerimizin giderilmesi ve alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi almak istedik."


- Türk taraftarlar, rövanşta stada alınacak


Türk taraftarların Monaco'daki Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki maçta stada alınmamasına benzer uygulamanın Grasshoppers Kulübü tarafından alınmayacağının altını çizen Klaus, "Stadımıza, Türk taraftarlarını bekliyoruz. İsviçre'de de birçok Türk yaşıyor ve kendileriyle ilişkilerimiz çok iyi. Stadımıza herkes davetlidir." ifadelerini kullandı.


- UEFA'dan Grasshoppers yalanlaması


UEFA, Grasshoppers'ın, 18 Agustos'ta Fenerbahçe ile İstanbul'da oynayacağı Avrupa Ligi play-off turu ilk maçının güvenlik gerekçesiyle Türkiye dışında bir sahada yapılması başvurusunda bulunduğuna yönelik haberleri yalanladı.

UEFA yetkilisi, AA muhabirine, "Fenerbahçe-Grasshoppers maçının güvenlik endişesi gerekçesiyle, Türkiye dışında oynanmasına yönelik şimdiye kadar herhangi bir başvuruda bulunulmadı." bilgisini verdi.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile Grasshoppers arasındaki eşleşmenin ilk maçı 18 Agustos'ta İstanbul'da, rövanşı ise 25 Ağustos'ta Zürih'te oynanacak.

Yorumlar