"Türkiye'nin Suriye politikası halkı korumaya dayalıdır"

- İranlı eski diplomat Musevi, Türkiye'nin Suriye, Mısır ve diğer Arap ülkelerinde yaşanan halk hareketlerine ahlak ve insanlık onurunu koruma refleksiyle yaklaştığını belirtti

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'nin Suriye politikası halkı korumaya dayalıdır"
İSTANBUL (AA) - İranlı eski diplomat ve halen ev hapsinde tutulan eski başbakanlardan Mir Hüseyin Musevi'nin kardeşi Mir Mahmud Musevi, Türkiye'nin Suriye, Mısır ve diğer Arap ülkelerinde yaşanan halk hareketlerine ahlak ve insanlık onurunu koruma refleksiyle yaklaştığını söyledi.

İran'da yayın yapan İtimad gazetesine konuşan Musevi, "Ahlaka dayalı siyasi perspektiften bakabilirsek Türklerin tutumunun yanlış olduğunu söyleyemeyiz. Türkiye'nin Suriye politikası da Suriye halkını korumaya dayalıdır." dedi.

Musevi, Türkiye'nin Suriye, Mısır ve diğer Arap ülkelerindeki halk hareketlerine ahlak ve insanlık onurunu koruma refleksiyle yaklaştığını belirterek, "Elbette Türkiye'nin izlediği siyasetin en iyi seçenek olduğunu ya da doğru olduğunu söylemiyorum. Bu çalkantılı süreçte hata yapılması da mümkün. Türkiye de hatalar yaptı ancak Suriye'de yaşananların Türkiye'nin hatalarının bir sonucu olduğunu söyleyemeyiz." ifadelerini kullandı.

Türk hükümetini ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ni "aşırılık yanlısı" olarak niteleyenlere de karşı çıkan Musevi, bu tarz asılsız haberlerin İngiliz yayın kuruluşu BBC ve İsrail medyası tarafından hazırlandığını söyleyerek, söz konusu haberlerin İran medyasında da yer almasından üzüntü duyduğunu vurguladı.


Yorumlar