Türkiye’nin Pretorya elçiliğinde bayramlaşma düzenlendi

-Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Ülgen: - "Güney Afrika’da yaşayan Türk vatandaşlarının, Müslümanların ve Türkiye’nin Ramazan Bayramı'nı kutlarım”

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin Pretorya elçiliğinde bayramlaşma düzenlendi

JOHANNESBURG (AA) - Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen "Güney Afrika’da yaşayan Türk vatandaşlarının, Müslümanların ve Türkiye’nin Ramazan Bayramı'nı kutlarım” dedi.

Türkiye’nin Pretorya Büyükelçiliğinin rezidansında, ülkede yaşayan Türk vatandaşları, iş adamları, elçilik çalışanları ve ailelerinin katılımı ile bayramlaşma düzenlendi.

Ülgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramların insanlar için büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ülgen şöyle konuştu:

"Bayramlar bizim kültürümüzde ve dinimizde çok özel bir yere sahipler. Dargınların barıştığı, küskünlüklerin sona erdiği, herkesin birbirini affettiği, kucakladığı, sarılıp sarmaladığı, yaşlıları hatırladığımız, küçükleri sevindirdiğimiz, yoksulların yanında olduğunu hissettiğimiz ve hissettirdiğimiz zamanlar. Biz de böyle bir bayramı Türkiye'den uzakta Afrika'nın en ucunda Güney Afrika'da kutluyoruz. Büyükelçiliğimiz çalışanları, burada yaşayan Türk vatandaşları ile bu hissi yaşadık. Onların yaşadığı sıcak duygularla bu coşkuyu, bu saadeti aileleri ile paylaştık." dedi.

Güney Afrika'da beş yıldır yaşayan Türk vatandaşı Mehmet Türk de "Ülkemizden uzakta büyükelçilik çatısı altında Ramazan Bayramı'nı kutlamaktan çok mutluyum. Bu bayram ülkemizde olamadık ama elçilik bu bayramlaşma ile bizi Türkiye'de gibi hissettirdi.” dedi

Vatandaşlar, kahvaltı ile başlayan program sonrasında birbirleriyle bayramlaştı.



Yorumlar