Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Gazze'de

- Kudüs Başkonsolosu Türkoğlu: "Bu yıl Gazze Şeridi'nden 94 öğrenciye burs sağladık. Bunlardan 38 tanesi lise, geriye kalan 56'sı ise yüksek öğretim düzeyinde" "(Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi) Hastanenin inşaatı tamamıyla bitti. İçerisindeki tıbbi cihazlar ve ekipmanların da kurulumu tamamlandı"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Gazze'de

GAZZE (AA) - Kudüs Başkonsolosu Hüsnü Gürcan Türkoğlu ve beraberindeki heyet, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığından (YTB) burs kazanan öğrencileri ziyaret etmek amacıyla Gazze'ye gitti.

Türkoğlu burada Türkiye'de burslu okumaya hak kazanan öğrenciler ile bir araya gelerek, onların eğitim süreci ve yolculukları ile ilgili sorularını cevapladı.

AA muhabirine konuşan Türkoğlu, "Bu yıl Gazze Şeridi'nden 94 öğrenciye burs sağladık. Bunlardan 38 tanesi lise, geriye kalan 56'sı ise yüksek öğretim düzeyinde." dedi.

Türk hükümetinin her yıl Gazze Şeridi ve Batı Şeria'dan belli sayıda Filistinli öğrenciye burs sağladığını aktaran Türkoğlu, "Her yıl imkanlar gözden geçirilerek daha çok Filistinli öğrenciye Türkiye'de okuması için burs sağlanmaya çalışılıyor." diye konuştu.

Bursiyerlerden Rezzan Ebu Asakir(19), uzmanlığının basın ve yayın üzerine olacağını belirterek, "Bu bursa başvurmamın sebebi, uluslararası düzeyde Filistinli öğrenciler için en iyi olanının bu olmasıdır. Türk üniversiteleri yeterlilik düzeyi olarak iyi durumda." dedi.

Muaz El-Berberi ise ikinci defa bu bursa başvurduğunu, ilkinde kabul almadığını ancak ümidini kaybetmeden ikinci defa başvurduğunu ve kabul edildiğini söyledi.

- Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinin yapımı tamamlandı

Türkoğlu, Gazze'ye gelme sebeplerinin söz konusu burs işlemlerinin tamamlanması olduğunu belirterek,Türkiye'nin bölgedeki insani ve kalkınma projelerini gözlemlemek amacıyla, her 3 ayda bir düzenli olarak bölgeyi ziyaret ettiğini kaydetti.

Türk hükümeti tarafından inşa edilen hastanenin teslim törenini de yarın yapacağını belirten Türkoğlu, "Hastanenin inşaatı tamamıyla bitti. İçerisindeki tıbbi cihazlar ve ekipmanların da kurulumu tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Kudüs Başkonsolosu ve beraberindeki heyetin Gazze ziyareti iki gün sürecek.

Türkiye tarafından 2012 yılında yapımına başlanan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, Filistin'deki en büyük hastanelerden biri olacak.

Yorumlar