Türkiye'nin Irak'taki yardım faaliyetleri

- Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam: " DEAŞ, Musul'u işgal edip insanlar kaçmaya başladığı zaman ilk insani yardımı bölgeye ulaştıran ülke Türkiye olmuştu"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Irak'taki yardım faaliyetleri

ERBİL (AA) - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, terör örgütü DEAŞ'ın ortaya çıktığı Haziran 2014'ten bu yana Türkiye'nin "Irak'a bin tırlık insani yardım" malzemesi gönderdiğini belirterek, "DEAŞ, Musul'u işgal edip insanlar kaçmaya başladığı zaman ilk insani yardımı bölgeye ulaştıran ülke Türkiye olmuştu." dedi.

İnam, Türk Kızılayı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) iş birliğinde Musul'daki çatışmalardan kaçarak kamplarda yaşamak zorunda kalan siviller için gönderilen 108 tırlık yardım konvoyunu karşılama törenine katıldı.

Musul'u kurtarma operasyonu sırasında 50 binden fazla sivilin evinden olduğunu ve yardıma muhtaç kaldığını belirten İnam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk Kızılayı ve AFAD bu eksiklerin giderilmesi için ellerini taşın altına koydu. Son bir ay içerisinde 20 tırlık insani yardım geldi. Şu anda 108 tırlık yardımı da karşıladık. AFAD'ın 78 ve Türk Kızılayının ise 30 tırı var." diye konuştu.

Türkiye'nin Musullu kardeşlerine ciddi yardımlarda bulunduğunu vurgulayan İnam, "Mevcut imkanlar çerçevesinde bu insani yardımların devamı gelecektir. Bu operasyonun en önemli unsurlarından bir tanesi insani boyutudur. DEAŞ, Musul'u işgal edip insanlar kaçmaya başladığı zaman ilk insani yardımı bölgeye ulaştıran ülke Türkiye olmuştu." ifadelerini kullandı.

Musul'u kurtarma operasyonunun başlamasıyla birlikte bölgeye ilk yardımı gönderen ülkenin her zamanki gibi Türkiye olduğuna dikkati çeken İnam sözlerini, "Son iki buçuk yıl içerisinde Irak'a gönderilen insani yardım bin tırı geçti. Bu zor günlerde komşu ülkemizin yanında olmaya çalışıyoruz." diyerek tamamladı.

Yorumlar