Türkiye'nin ilk sirki Avrasya Diyarbakır'da

- Ramazan dolayısıyla Diyarbakır'da kurulan sirkte palyaço, sihirbaz, yüksek hava gösterileri ve dev piton yılanı ile büyük ilgi görüyor - Sirkin kurucusu Yalçın: -"Diyarbakır'da bu gösterilerin gerçekleşmesi bizim için anlamlı çünkü insanların, özellikle de çocukların gülmeye ihtiyaçları var"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin ilk sirki Avrasya Diyarbakır'da

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakırda kurulan, Türkiye'nin ilk sirki "Avrasya", palyaço, sihirbaz, yüksek hava gösterileri ve dev piton yılanı ile büyük ilgi görüyor.

Ramazan dolayısıyla Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bir AVM önündeki otoparkta kurulan sirkte gösterilere zaman zaman izleyiciler de dahil ediliyor.

İftardan sonra 3 seans halinde çocuklar ile ailelerine görsel bir şölen sunan sirkte etkinlikler, ramazan ayı boyunca devam edecek. Cambazın ip üzerinde ip atlaması ve piton yılanı ile gerçekleştirilen gösteriler, izleyenlere heyecanlı anlar yaşatıyor.

Türkiye'nin ilk sirki Avrasya'nın kurucusu Servet Yalçın, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da olmaktan gurur duyduklarını belirterek "Diyarbakır'da yaklaşık 40 yıldan bu yana hiç gerçekleşmeyen hayal perdesi Hacivat ve Karagöz gösterileriyle başladık. Anadolu'nun bin yıla yakın geleneksel seyir sanatlarından kültürel miras içindeki seyirlik sanatı, canbazlık, ateşbazlık gibi seçkin örnekler sunacağız." dedi.

Bölgede yaşayan herkesi sirke davet ettiklerini ifade eden Yalçın, sirki geleneksel hale getirerek her yıl Diyarbakır'da gösteri yapmak istediklerini dile getirdi.

"Diyarbakır'da bu gösterilerin gerçekleşmesi bizim için anlamlı çünkü insanların, özellikle de çocukların gülmeye ihtiyaçları var" diyen Yalçın, ramazandan sonra yurt dışı turlarının başlayacağını aktardı.

Meslek hayatına ilk olarak Avrasya sirkinde başladığını, 11 yıldır bu mesleği yürüttüğünü aktaran Asi Aserrela, Diyarbakırlı vatandaşlar için ramazan boyunca gösterilerinin süreceğine işaret ederek Diyarbakır'da bulunmaktan mutlu olduklarını vurguladı.

Yorumlar