Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Arı:

- "FETÖ'yle mücadele öncelikli gündemimiz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Arı:

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Fetullahçı Terör Örgütü ile (FETÖ) mücadele konusunun Türkiye-Senegal ilişkilerinde öncelikli gündem maddeleri arasında olduğunu söyledi.

AA muhabirine Senegal'deki FETÖ yapılanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arı, Senegal'de FETÖ'ye ait yapılanmaların bulunduğunu belirterek, "FETÖ'yle mücadele öncelikli gündemimiz." dedi.

15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminden sonra Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'in bir açıklama yaparak bu girişimi kınayan ilk Afrikalı liderler arasında bulunduğuna dikkati çeken Arı, dost ve kardeş Senegal halkının Türk milletiyle dayanışma içinde bulunduğunu belirtti.

Arı, Türkiye'deki demokrasi nöbetleri sırasında meydanlarda Senegal bayraklarının dalgalandırılmasının ülkenin Türkiye'ye olan desteğinin somut bir göstergesi olduğunun altını çizerek, darbe teşebbüsü sonrasında da Senegal halkından Büyükelçiliğe duygusal yönü ağır basan çok sayıda destek mesajı gönderildiğini söyledi.

Senegal makamlarıyla görüşmelerinde muhataplarına FETÖ örgütünün yurtdışı yapılanmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdiğini bildiren Arı, FETÖ'nün faaliyetlerini anlatmaya devam edeceğini kaydetti.

Arı, Türkiye ve Senegal arasındaki ilişkilerin ortak kültürel ve manevi değerler çerçevesinde her alanda karşılıklı yarar, dostluk ve kardeşlik temelinde geliştiğini anımsatan Büyükelçi Arı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Senegal Cumhurbaşkanı Sall arasında yakın ve samimi ilişkilerin bulunduğunu ifade etti.

Son dönemde, Türkiye ve Senegal arasında cumhurbaşkanı düzeyinde karşılıklı dört ziyaret gerçekleştirildiğini vurgulayan Arı, üst düzey makamlar arasında yoğun görüşme trafiği bulunduğunu, bunun son örneğinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Senegal Dışişleri Bakanı Mankeur Ndiaye arasında bu hafta içinde yapılmış telefon görüşmesi olduğunu hatırlattı.

Yorumlar