Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Fakılı:

- ''Macaristan'ın gerçek bir dost ve müttefik gibi davranarak bu zor zamanda Türkiye'nin yanında durmasını takdir ediyoruz. Sayın Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'nun açıklamaları için müteşekkiriz'' - ''Şuna eminim ki Türk demokrasisi darbe girişiminden güçlenerek çıktı''

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Fakılı:

BUDAPEŞTE (AA) - Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Macaristan hükümetinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası gerçek bir dost gibi Türkiye'nin yanında durduğunu söyledi.

Fakılı, Macaristan'ın prestijli gazetelerinden Magyar İdök'e yaptığı açıklamada, Macaristan'ın zor anlarda Türkiye'nin yanında durduğunu belirterek, ''Macaristan'ın gerçek bir dost ve müttefik gibi davranarak bu zor zamanda Türkiye'nin yanında durmasını takdir ediyoruz. Sayın Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'nun açıklamaları için müteşekkiriz.'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin istikrarını koruduğunu ve genel olarak da ülkede güvenlik problemlerinin olmadığını kaydeden Fakılı, şöyle konuştu:

''Şuna eminim ki Türk demokrasisi darbe girişiminden güçlenerek çıktı. Birçok konuda ciddi tartışmalar yaşayan siyasi partiler kabul ettikleri ortak bildiride seçilmiş hükümetin yanında yer aldı. Bu bile kendi başına çok önemli bir gelişme. Tüm bunların neticesinde tüm ülkede çok kısa bir süre zarfında istikrar sağlandı.''

Fetullahçı Terör Örgütünün gizli bir şekilde örgütlenerek devlete sızdığına dikkati çeken Fakılı, ''FETÖ kanıtlanmış bir terör örgütü. Bu tür gizli hareketlerin ortaya çıkarılması zor bir iş. Bu konuda Türk istihbarat servisleri ve savcılık yıllardır ciddi mücadele veriyor. Türkiye aynı anda PKK, DAEŞ ve FETÖ olmak üzere üç terör örgütü ile mücadele ediyor. Güçlü bir ekonomimiz ve iyi işleyen demokrasimiz var. Halkımız darbe girişimine karşı demokrasi için kahramanca, cesurca mücadele verdi.'' ifadelerini kullandı.

Fakılı, Türkiye'de kamu alanında binlerce kişinin çalıştığını bu sayısının çok küçük bir kısmının FETÖ mensubu olduğuna işaret ederek, ''Kamu alanında çalışan binlerce kişinin çok küçük bir kısmı bu gruba mensup. Ama bunlar çok tehlikeli insanlar. Ordudaki komutanlar arasında da azınlıktalar. Cuma akşamı birçok askeri birim isyancılara karşı mücadele etti. Bu tehlikeli grubun devlet mekanizmasından uzaklaştırılması Türkiye için memnuniyet vericidir. Bu açıdan da aslında yaşanan olumsuz olaylar ciddi fırsatlar yarattı.'' dedi.

Yorumlar