Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Kaykamcı:

-Büyükelçi Kaymakcı: -"Iraklı iş insanı, hasta ve turistler için C-1 vize uygulaması getirdik" -"Türkiye vizesi Iraklılara ücretsizdir ve bunu sadece Türk makamları verebilir" -"Türkiye, hala Irak'a en cömertçe vize veren ülkedir"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Kaykamcı:

BAĞDAT (AA) - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Türkiye'ye gitmek isteyen Iraklılara yönelik yeni vize uygulaması getirdiklerini belirterek, "Iraklı iş insanı, hasta ve turistler için C-1 vize uygulaması koyduk." dedi.

Kaymakcı Bağdat'taki Büyükelçilik rezidansında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ocak ve Şubat ayında güvenlik gerekçeleri ve yasadığı göçle mücadele bağlamında Irak'a yönelik vize uygulamasında bazı önlemler almıştık. Bu önlemlerle amacımız Iraklılara vizeyi zorlaştırmak değil, yasadışı göçmen Iraklı ile göçmen olmayan arasında ayırım sağlamak. Kurduğumuz bazı yeni mekanizmalarla kolaylıklar getirdik." dedi.

-E-vize uygulaması

Schengen, ABD, İngiltere ve İrlanda vize ya da oturum iznine sahip olan Iraklılara e-vize hizmeti sunulduğunu ifade eden Kaymakcı, Iraklılar için ayrıca yeni C-1 vize kolaylığı getirdiklerini dile getirerek, "Iraklı iş insanı, hasta ve turistler için C-1 vize uygulaması koyduk. Iraklı bir hasta Türkiye'deki hastanelere ilgili rapor ve pasaport bilgilerini gönderecek eğer hastane bunu kabul ederse söz konusu belgeleri Türkiye'de konuyla ilgili 4 çatı aracı sağlık kuruluşuna gönderecek. Bu aracı kuruluşlar da hastaneden aldıkları bilgileri internet üzerinden vize sistemine giriyor ve söz konusu hasta için vizeyi almış oluyor. C-1 vizesini alan hasta bunu havalimanında göstererek Türkiye'ye giriş yapabilir. Aynı uygulamayı Iraklı iş insanı ve turistler için de getirdik." diye konuştu.

-"Iraklılara vize ücretsizdir"

Büyükelçi Kaymakcı, Irak'ta Türkiye vizesiyle ilgili bazı seyahat acentalarında belirli ücretlerle Türkiye vizesi alınabileceği gibi yanlış ilanların olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye vizesi Iraklılara ücretsizdir ve bunu sadece Türk makamları verebilir. Bütün Iraklılar gerekçesi ne olursa olsun vize almak için ya Türkiye'deki aracı kurumlar aracılığıyla ya da kendileri "online" başvuru yapmak zorundalar. Bağdat Büyükelçiliği ve Erbil Başkonsolosluğu olarak Irak'ta herhangi bir acentayla anlaşmamız söz konusu değil. Türkiye, hala Irak'a en cömertçe vize veren ülkedir."





Yorumlar