Türkiye'den okul müdürleri, Bosnalı kardeşleriyle buluştu

- Yunus Emre Enstitüsünce yürütülen "Kardeş Okul Projesi" kapsamında İstanbul ve Yalova'dan Saraybosna'ya gelen okul müdürleri, Bosna Hersek'teki kardeş okullarının müdürleriyle bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den okul müdürleri, Bosnalı kardeşleriyle buluştu

SARAYBOSNA (AA) - Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) yürütülen "Kardeş Okul Projesi" kapsamında İstanbul ve Yalova'dan Saraybosna'ya gelen okul müdürleri, Bosna Hersek'teki kardeş okullarının müdürleriyle buluştu.

Bosna Hersek'te bulunan yaklaşık 90 okul müdürü bu ülkedeki meslektaşları, parlamento binasında düzenlenen programda, YYE'nin çalışmaları hakkında sunum bilgi aldı.

Okul müdürlerinden oluşan bir grup ayrıca Saraybosna Kantonu Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanı Elvir Kazazovic ile görüştü.

Kazazovic, burada yaptığı açıklamada, Saraybosna Kantonu'na bağlı okulların da kısa bir süre önce Türkiye'yi ziyaret ettiği ve Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında bilgi aldığını belirterek, Bosna Hersek'teki Türkçe eğitimi konusundaki iş birliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.

İstanbul Bağcılar'daki Kurtdereli Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Ceyhan da buradaki temasların Türkçe eğitimini ülkede yaygınlaştırmak amacıyla yapıldığını belirterek, öğrenci değişimi ve kültürel iş birliği konularını görüştüklerini aktardı.

Ceyhan, Bosna Hersek'teki okulları gezdiklerini ve buradaki eğitim sistemi hakkında bilgi aldıklarını ifade ederek, Bosna Hersek'ten öğrenci ve öğretmenlerin Türkiye'yi ziyareti konusunda da tarih belirleyeceklerini söyledi.

YEE Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız ise üç gün boyunca Bosna Hersek'te kalacak okul müdürlerinin kardeş okulları ziyaret edeceğini söyledi.

Yorumlar