Türkiye’den Kazakistan’a polis eğitimi desteği

- TİKA’nın Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi kapsamında Kazakistan’daki polis akademilerine eğitim desteği verildi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’den Kazakistan’a polis eğitimi desteği

ASTANA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Türk emniyeti ile düzenlediği proje kapsamında Kazakistan’daki 8 polis akademisi öğretim üyelerine 10 günlük eğitim verildi.

TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen "Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi" kapsamında polis akademisi öğretim üyelerine verilen 10 günlük eğitimin kapanış töreni, Karagan kentindeki töreni düzenlendi.

Kazakistan polis akademilerinden müdür, eğitimci ve kursiyerlerinin katıldığı törende, 10 günlük eğitimi tamamlayanlara sertifika verildi.

Eğitimi veren Türk Emniyet Müdürü Mustafa Aktam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kazakistan’daki 8 polis akademisinden 15 eğitmen için 10 günlük bir kurs düzenledik. Kurs eğitiminin yanı sıra Türkiye’nin interaktif eğitim sistemini Kazak eğitmenlerle paylaştık.” ifadesini kullandı.

Daha önce yapılan eğitim kurslarının Türkiye'de yapıldığına dikkat çeken Aktam, söz konusu eğitim modelinin ilk kez Kazakistan’da uygulandığını bildirdi.

Aktam, Kazakistan emniyet güçlerinin ihtiyacına göre he türlü kurs vermeye hazır olduklarını kaydetti.

TİKA Astana Koordinatörü Ali İhsan Çağlar da yaptığı açıklamada, Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi kapsamında dünyanın 150 ülkesinde polis eğitimi verdiklerini hatırlatarak,“Gerçekleştirdiğimiz eğitim projesinde ihtiyaçlar ortaya çıkıyor ve iki tarafın emniyet güçleri kendi arasında anlaştıktan sonra, biz de bunu koordine ederek gereken altyapı desteğini sağlıyoruz.” diye konuştu.

Projenin amacının Türkiye’nin tecrübesini aktarmak olduğuna dikkati çeken Çağlar, ülkelerde güvenlik alanındaki istikrarın ve kalitenin artmasının dünya çapında istikrarın sağlanması adına önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar