Türkiye'den Kazakistan'a Gönül Sofrası

- Bağcılar Belediyesi, "kardeş belediyesi" olan Almalı Belediyesi ile Kazakistan'da ortak iftar programı düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Kazakistan'a Gönül Sofrası

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, "kardeş belediyesi" olan Almalı Belediyesi ile Kazakistan'da ortak iftar programı düzenledi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazakistan'ın Almatı şehrinde gerçekleştirilen ve her iki belediyenin geleneksel hale getirdiği, "Gönül Sofrası"nda iki kardeş ülkenin insanları bir araya geldi.

İki ülke arasında 10 yıllık gönül köprüsü kuran programda dostluk, kardeşlik ve dayanışma mesajı verildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, etkinlikte yaptığı konuşmasında, Kazaklar, Türkler ve Ahıska Türkleriyle iftar açmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Çağrıcı, vefatının 850. yılında Hoca Ahmed Yesevi'yi ve Kazak halkının Doğu Türkistan'daki özgürlük mücadelesine yön veren Zuvka Batur'u doğumunun 150. yılında rahmetle andıklarını belirterek, Kazakistan'ın 25. bağımsızlık yılını kutladı.

Türkiye'nin, Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olduğunu hatırlatan Çağırıcı, Ata yurdu Kazakistan'da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını vurguladı.

Çağırıcı, aynı kültüre sahip kardeş milletler olduklarını vurgulayarak, "Aynı ataların torunlarıyız. Geçmişimizden güç alarak ramazan aylarında iftar sofralarında buluşarak dostluk köprüsü kuruyoruz. Ayrı düşmemize rağmen aynı ili ve duyguyu taşıyoruz. Gelecek nesillere güzel miras bırakmak zorundayız. Yıllar sonra güzel dostluklar kuruyoruz. Kazakistan'da artık camiler var ve iftar sofralarında ağırladıkları misafirlerin sayısını artırıyor. Ayrıca bu dostluk köprüsünün temellerini atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e de şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz da iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin geliştiği bir döneme şahitlik yaptıklarını belirterek, her iki ülkenin de birlik ve beraberlik örneği gösterdiğini ve önemli projeler hayata geçirdiklerine dikkati çekti.

Almalı Belediye Başkanı Estenov Jasulan ise Türkiye'den gelen heyeti mübarek ramazan ayında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Her iki ülke halkı birbirlerini çok seviyor. Yöneticiler olarak da bizler halkımızın istekleri doğrultusunda ikili ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu güzel ilişkilerimiz ekonomik, sosyal ve kültürel alanda devam ediyor. Her geçen gün daha da gelişiyor."

Konuşmaların ardından, Kul Hoca Ahmet Yesevi Vakfı yetkilileri, Başkan Çağırıcı'ya Kazakistan'ın yöresel kıyafetleri çapan ve kalpak giydirdi.

Programa AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Kazakistan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sansızbey Kurbanov, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Kul Hoca Ahmet Yesevi İlim ve İrfan Vakfı Başkanı Ahmet Zekai Yakşi, İş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetim çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Yorumlar