Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardım

- "Lady Leyla" isimli gemi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yollanan yardım malzemelerinin dağıtımına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardım

GAZZE (AA) - Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında "Lady Leyla" isimli gemi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yollanan yardım malzemelerinin dağıtımına başlandığı bildirildi.

Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Yusuf İbrahim düzenlediği basın toplantısında, "Lady Leyla gemisinin yardım malzemelerinin, fakir ailelere, yetimlere, hastalara ve diğer ihtiyaç sahiplerine aşamalı olarak dağıtımına başlandı." dedi.

İlk aşamada, en az 9 kişiden oluşan ya da hastası bulunan 11 bin fakir aileye yardımların ulaştırılacağını ifade eden İbrahim, dağıtımın dörtte üçünün bakanlık tarafından, son kısmının ise Filistin Kızılayı'nın gözetiminde yapılacağını söyledi.

İbrahim, Türkiye cumhurbaşkanlığı, hükümeti ve halkına teşekkür ederek, Gazze'ye desteğin sürmesini istedi.

Basın toplantısında konuşan Türk Kızılayı Afet Hazırlık ve Müdahale Eğitimi uzmanları Reşit Baştuğ da Gazzelilere yardımları ulaştırmak için çaba sarf eden Türkiye'nin Filistin halkına desteğe devam edeceğini belirtti.

"İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin Uluslararası Limanı'ndan hareket eden Lady Leyla, 3 Temmuz'da İsrail'in Aşdod Limanı'na demir atmıştı. Gemide pirinç, şeker, un gibi temel gıda maddelerinin yanında giysi, ayakkabı ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan yaklaşık 11 ton bin yardım malzemesi bulunuyordu. Oyuncakların bir bölümü Ramazan Bayramı öncesi Gazzeli yetim çocuklara dağıtılmıştı.

Yorumlar