Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardım

- Yardım malzemelerini taşıyan 3 tır, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardım

GAZZE (AA) - Türkiye'nin "Eclips" adlı gemiyle gönderdiği yardım malzemelerini taşıyan 3 tırın, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne ulaştığı bildirildi.

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Müdürü Munir el-Galban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının Türkiye'den gemiyle gelen yardımları taşıyan 3 tırın daha Gazze'ye girişine izin verdiğini belirtti.

Tırlardan ikisinin un, şeker ve pirinç gibi gıda maddeleriyle yüklü olduğunu, diğerinin ise kırtasiye ve oyuncaklar taşıdığını ifade eden Galban, ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırmak üzere Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığı depolarına gönderildiğini kaydetti.

Bu arada Türk Kızılayı Gazze Şubesi Müdürü Sinan Derindere, Eclips Gemisi'yle Gazze'ye insani yardım malzemeleri arasında ulaşan 40 adet bisikleti Filistinli yetim ve yoksul çocuklara dağıttıklarını dile getirerek, "Bayram üzeri çocukları sevindirmeye çalıştık." dedi.

Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için cuma günü Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıkan "Eclips" adlı ikinci gemi, geçen pazartesi günü İsrail'in Aşdod Limanı'na ulaşmıştı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan gemide, 2 bin 500 ton insani yardım malzemesi bulunuyor.

Yorumlar