Türkiye'den Gazze'ye gönderilecek insani yardım

- Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardım malzemelerinin gemiye yüklenmesi çalışmalarında sona gelindi - Mersin Uluslararası Limanı'na demirleyen gemi, törenle İsrail'in Aşdod Limanı'na hareket edecek - Törene, Başbakan Yardımcısı Kaynak, Kalkınma Bakanı Elvan ve Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da katılacak

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Gazze'ye gönderilecek insani yardım

MERSİN (AA) - Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardım malzemelerinin Mersin'de gemiye yüklenmesi çalışmalarında sona gelindi.

AFAD ve Kızılay'ın çalışmasıyla toplama merkezlerinden tırlarla Mersin Uluslararası Limanı'na getirilen yaklaşık 11 bin ton yardım malzemesi, limana demirleyen "Layd Leyla" isimli gemiye vinçlerle yükleniyor.

İçerisinde, un, pirinç, şeker, gıda kolileri ve Gazzeli çocuklar için hazırlanan giyecek ve oyuncakların bulunduğu malzemelerin gemiye yüklenmesi çalışmalarında sona gelinirken, bugün yapılacak uğurlama töreni için de hazırlıklara başlandı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'nın da katılacağı tören, Mersin Uluslararası Limanı'nda saat 15.30'da başlayacak.

Tören sonrası hareket edecek geminin, yaklaşık 30 saatte İsrail'in Aşdod Limanı'na ulaşması hedefleniyor.

Yorumlar