Türkiye'deki tutuklu 3 DAEŞ'liye Paris saldırısı sorgusu

- Paris’te 13 Kasım 2015 tarihindeki terör saldırısını soruşturan Fransa ve Belçikalı hakim ile savcılardan oluşan heyet, Türkiye'de terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan 3 kişinin ifadesine başvurdu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'deki tutuklu 3 DAEŞ'liye Paris saldırısı sorgusu

İZMİR (AA) - Fransa ve Belçika'dan gelen hakim ile savcı heyeti, DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla İzmir’de tutuklu olan 3 kişinin ifadesini aldı.

Paris’teki terör saldırısını soruşturan Fransa ve Belçikalı hakim ile savcılardan oluşan 16 kişilik heyet, İzmir Adliyesine geldi.

Heyet, Adalet Bakanlığından alınan izinle, terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla Türkiye'de tutuklu bulunan Suriye uyruklu Ahmet T. (29), Muhammed V. (23) ve Fas asıllı Belçika vatandaşı Ahmet D'nin (26) ifadelerine başvurdu.

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım 2015 tarihindeki patlamayla bağlantıları bulunduğu iddiasıyla gerçekleştirildiği öğrenilen ifade alma işlemi sırasında geniş güvenlik önlemi alınırken Türk ve Fransız istihbarat birimleri ile İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emin Atik de hazır bulundu.

İzmir Adliye Sarayı'ndaki bir salonda ifadeleri alınan Ahmet T, Ahmet D. ve Muhammed V, daha sonra tutuldukları cezaevlerine geri götürüldü.

Antalya'da, DAEŞ terör örgütü üyesi oldukları, yardım yataklık yaptıkları iddiasıyla yargılanan Suriye uyruklu Ahmet T, Muhammed V. ve Fas asıllı Belçika vatandaşı Ahmet D, yargılama sonrası İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Menemen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişti.




Yorumlar