"Türkiye'deki Filistinliler ve Vatan Meseleleri" konferansı sona erdi

İSTANBUL (AA) - Filistinli sivil toplum kuruluşları, Filistin halkının "Kudüs, esirler, mülteciler ve dönüş hakkı" başta olmak üzere tüm kutsal değerlerine...

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'deki Filistinliler ve Vatan Meseleleri" konferansı sona erdi

İSTANBUL (AA) - Filistinli sivil toplum kuruluşları, Filistin halkının "Kudüs, esirler, mülteciler ve dönüş hakkı" başta olmak üzere tüm kutsal değerlerine sahip çıkılması çağrısında bulundu.

İstanbul'da düzenlenen "Türkiye'deki Filistinliler ve Vatan Meseleleri" adlı konferansın sonuç bildirisinde, "işgalle mücadelede Filistinli gruplar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması, Filistin halkının 'Kudüs, esirler, mülteciler ve dönüş hakkı' başta olmak üzere tüm kutsal değerlerine sahip çıkılması" tavsiyesinde bulunuldu.

Bildiride, Gazze'den İsrail ablukasının kaldırılması için ciddi çalışılması, Türkiye'de ikamet eden Filistinliler arasında bütünleşme oluşturulması, Filistindeki ve diasporadaki Filistin halkının direnişi için geliştirilen projelerin desteklenmesi istendi.

Filistin meselesinde çocuklarda kültür ve bilinç oluşturmaya odaklanmaya ve Filistin meselesiyle ilgili düzenlenen yerel ve uluslararası konferanslara katılımının önemine dikkat çekilen bildiride, Filistin alanında çalışan uluslararası ve yerel sivil toplum kuruluşlarının rolünün güçlendirilmesi, öğrenciler için yardım fonu oluşturulması, Filistinli aileler arasındaki bağları güçlendirmek için sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmesi, Filistin yönetiminin Filistinlilerin durumunu incelemek üzere Türkiye'ye resmi bir heyet göndermesi tavsiyesinde bulunuldu.

Suriye'den gelenler başta olmak üzere 25 Filistinli sivil toplum kuruluşu tarafından Türkiye'deki Filistinlilerin meselelerinin ele alınması hedefiyle düzenlenen konferansa Filistin ve Türkiye'den yetkililer katılmıştı.

Yorumlar