"Türkiye'de iş yapma kolaylığı açısından büyük sıçrama yapacağız"

- Başbakan Yardımcısı Akdağ: - "Türkiye iş yapma kolaylığı açısından dünyada 60. sırada, aşağı yukarı 10 yıldır bu sırasını muhafaza ediyor. Bu sene inşallah büyük bir sıçrama yapacağız. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çok yoğun bir çalışma yaptık. Allah nasip ederse ekim ayında yapılacak değerlendirmede Türkiye'yi 30. sıraya çıkarmayı hedefliyoruz. Gelecek yılı da düşündüğünüzde 20’li bir rakama ulaşmayı inşallah temenni ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'de iş yapma kolaylığı açısından büyük sıçrama yapacağız"

ERZURUM (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Türkiye iş yapma kolaylığı açısından dünyada 60. sırada, aşağı yukarı 10 yıldır bu sırasını muhafaza ediyor. Bu sene inşallah büyük bir sıçrama yapacağız. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çok yoğun bir çalışma yaptık. Allah nasip ederse ekim ayında yapılacak değerlendirmede Türkiye'yi 30. sıraya çıkarmayı hedefliyoruz. Gelecek yılı da düşündüğünüzde 20’li bir rakama ulaşmayı inşallah temenni ediyoruz." dedi.

Recep Akdağ, 1 Nisan'da yapılan seçimlerde Erzurum Ticaret Borsası (ETB) başkanlığına seçilen Hakan Oral'ı Vali Seyfettin Azizoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve beraberindekilerle makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Akdağ, burada yaptığı açıklamada, ETB seçimlerinde yeni bir yönetimin bayrağı devraldığını söyledi.

ETB'de daha önce hizmet edenlere teşekkür eden Akdağ, "Yeni yönetime de muvaffakiyetler diliyorum. Ticaret odalarımız, ticaret sanayi odalarımız, organize sanayi bölgelerimiz ve ticaret borsalarımız bir şehrin aslında can damarıdır. Çünkü buralarda katma değer oluşturuluyorlar ve bunlarla da istihdam oluşturuluyor ve gençlerimiz iş imkanlarına kavuşuyor." ifadesini kullandı.

- "Yatırım ve istihdam oluşturan kurumları önemsiyoruz"

Akdağ, yatırım ve istihdam oluşturulan özel sektörü temsil eden kurumları hükümet olarak çok önemsediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kurumlarla sürekli olarak birlikte çalışıyoruz, ihtiyaçları birlikte tespit ediyoruz ve geliştiriyoruz. Benim vazifelerimden birisi de hükümetimizde yatırım ortamını iyileştirmek, iş yapma kolaylığı temin etmek üzere bir koordinasyon sağlamak. Bakanlarımızla bu koordinasyonu sağlarken bir taraftan da özel sektörümüzle çalışıyoruz. Türkiye iş yapma kolaylığı açısından dünyada 60. sırada, aşağı yukarı 10 yıldır bu sırasını muhafaza ediyor. Bu sene inşallah büyük bir sıçrama yapacağız. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çok yoğun bir çalışma yaptık. Allah nasip ederse ekim ayında yapılacak değerlendirmede Türkiye'yi 30. sıraya çıkarmayı hedefliyoruz. Gelecek yılı da düşündüğünüzde 20’li bir rakama ulaşmayı inşallah temenni ediyoruz."

Oral ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek Akdağ ve beraberindekilere teşekkür etti.

Akdağ, daha sonra Suriye'nin Afrin bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Burak Tatar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Akdağ, daha sonra kanaat önderi Veli Velioğlu'nu evinde ziyaret etti.

Yorumlar