Türkiye yabancı tur acentelerine tanıtılıyor

- Farklı ülkelerdeki tur acentesi temsilcilerine Türkiye'nin güzelliklerinin tanıtılması için hayata geçirilen "İnfo-Tur" programı kapsamında yabancı tur acente temsilcilerinden oluşan 19 kişilik grup Dalaman'a geldi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye yabancı tur acentelerine tanıtılıyor
MUĞLA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı ile YDA Dalaman Havalimanının işbirliğiyle Türkiye'nin güzelliklerinin farklı ülkelerdeki tur acentesi temsilcilerine tanıtılması için başlatılan "İnfo-Tur" programı kapsamında ilk grup Muğla'nın Dalaman ilçesine geldi.Monarch Havayollarına ait bir uçak ile Dalaman'a gelen grup YDA Dalaman Havalimanı yetkililerince karşılandı. YDA Dalaman Havalimanı yetkilisi Rustamjon Akhmadzoda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile YDA Dalaman Havalimanı işbirliğinde hayata geçirilen programının meyvelerinin önümüzdeki süreçte alınacağını söyledi. İngiltere'de bölgelerinde en iyi tur satışlarını gerçekleştiren acente yetkililerinden oluşan 800 kişinin program kapsamında sezon sonuna kadar belli periyotlarda bölgeye geleceğini belirten Akhmadzoda, "Bugün ilk grubu karşıladık. İlk olarak Marmaris'i ziyaret edecekler. Ardından Dalyan, Fethiye, Ölüdeniz ve 12 ada turu yapacaklar. Bölgemizi gezip tanıyacak ve bilgi alacaklar. Bölgemizin ve ülkemizin güvenilir bir yer olduğunu göstereceğiz." dedi.
- "Medya Türkiye'yi karalıyor"

Balu Travel tur acentesi yetkilisi Bob Balu, medyada yer alan haberlerle Türkiye'deki güzelliklerin farklı olduğunu belirtti.
Daha önce de Türkiye'ye geldiğini ifade eden Balu, "2015 Ekim'de bölgeye geldim. Gördüklerimin yarısını bile beklemiyordum. Çok güzel bir yer. Medya Türkiye'yi karalıyor. Medyanın yaptığı haberler ve buradaki güzellikler bambaşka. Bu güzellikleri ülkemde anlatarak çalışmalar yapacağım.” diye konuştu.
TTC Limited acentesi yetkilisi Lisa Blundell de Türkiye'de güvenlik sorununun olmadığını söyledi.
Fethiye ve Marmaris'e geçen yıl tatile geldiğini ifade eden Blundell, "Hisarönü ve Ölüdeniz'i gördüm. Bal Müzesini çok beğendim. Medya Türkiye'ye ihanet ediyor. Güvenlik sorunu yok.” diye konuştu.
Jays Travel yetkilisi Sonia Kaur da Türkiye'ye ikinci kez geldiğini ve problemin sadece kötü haberleri ön plana çıkaran medyada olduğunu kaydetti.

Yorumlar