Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Başkanı Karadağ:

- ''Türkiye'nin dış ticaretini, cari açığını azaltıcı yönde buluşları desteklememiz lazım. Bu kapsamda hem Borsa İstanbul'da hem de Türkiye Varlık Fonunda risk sermayesi yatırımlarını destekliyor olacağız''

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Başkanı Karadağ:

İSTANBUL (AA) - Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, ''Türkiye'nin dış ticaretini, cari açığını azaltıcı yönde buluşları desteklememiz lazım. Bu kapsamda hem Borsa İstanbul'da hem de Türkiye Varlık Fonunda risk sermayesi yatırımlarını destekliyor olacağız.'' dedi.

Karadağ, 23. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi kapsamında İstanbul Kongre Merkezinde Türkiye'nin milli hayvan kaynaklı kemik grefti (kemik tozu) standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Burada açıklamada bulunan Karadağ, piyasadaki kemik tozlarının yüzde yüze yakınının domuzdan, ithal kaynaklı üretildiğini söyledi.

Bu ürünün İslami hassasiyeti olan bir kişinin kullanmasının mümkün olmadığını belirten Karadağ, şöyle devam etti:

''Bundan dolayı da Talat Bey araştırmalara başlıyor. Uzun Ar-Ge çalışmalarından sonra kemik tozu helal kaynaklardan da üretilebileceği anlaşılıyor ve inek kemiğinden bunu üretiyorlar. Ülkemiz adına çok başarılı bir buluş. Ben kendilerini bütün platformlarda teşvik edip destekledim. Bundan sonra da destekleyeceğiz. Bu tür bilim insanlarını özellikle sanayide Türkiye'nin dış ticaretini, cari açığını azaltıcı yönde buluşları desteklememiz lazım. Bu kapsamda hem Borsa İstanbul'da hem de Türkiye Varlık Fonunda risk sermayesi yatırımlarını destekliyor olacağız.''

DTİ İmplant Genel Müdürü Talat Buğur ise Karadağ'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye'de kemik tozu pazarının yılda yaklaşık 100 milyon dolar olduğunu vurgulayan Buğur, ''Türkiye bu ürüne 10 yılda 1 milyar dolar para ödemiştir. Önümüzdeki 10 yılda ödeyeceği rakamlar ise 1,3 ila 1,4 milyar dolardır. Biz bunun Ar-Ge'sini yaptık TÜBİTAK'la birlikte. Şimdi yüzde yüz yerli üretimine geçeceğiz. Burada başkanımında belirttiği üzere gerek Borsa İstanbul gerek Türkiye Varlık Fonunun desteğiyle bu projeleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye Varlık Fonunun desteklediği ilk projelerden biri veya biri olmakta bizim için gurur kaynağıdır.''ifadelerini kullandı.

Yorumlar