Türkiye, Moğolistan’ın en büyük kubbeli camisinin tadilatını yaptırıyor

- TİKA, Moğolistan'da Kazak Müslümanların yaşadığı bölgede bulunan Konya Kültür Merkezi ve Camisi’nin dış cephe yenileme çalışmalarına başladı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Moğolistan’ın en büyük kubbeli camisinin tadilatını yaptırıyor


ULAN BATOR () – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator’a 30 kilometre uzaklıkta Kazak Müslümanların yaşadığı Nazih bölgesinde 300 kişilik caminin dış cephesini yeniliyor.

Ulan Bator Program Koordinatörü Veysel Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nazih bölgesindeki Konya Kültür Merkezi ve Camisi'nin dış kaplamasını üstlendiklerini söyledi. Türkiye’den getirilen mermerlerin kullanıldığını vurgulayan Çiftçi, böylece hem Türkiye'de üretilen mermerleri tanıtma imkanı bulduklarını hem de Türk ustalarının hünerlerini gösterdiğini belirtti.

Türk firması HNC İnşaat'ın yürüttüğü yenileme çalışmalarında Türk ve Moğol işçiler görev yapıyor. Konya Kültür Merkezi ve Camisi, dış cephe kaplaması tamamlandığında, Moğolistan'da kaplama yapılan ilk bina olma özelliği taşıyacak.

Ülkedeki ve dışarıdan gelen Müslümanların en çok uğradığı yerlerin başında gelen Konya Kültür Merkezi ve Camisi, Moğolistan'ın en büyük kubbeli camisi olarak dikkat çekiyor. Dış cephe kaplama projesi tamamlandığında hem enerji tasarrufu sağlanacak hem de Konya Kültür Merkezi ve Camisi daha güzel bir görüntüye sahip olacak.

Yorumlar