Türkiye Liselerarası Geometri Yarışması Finali

- Yarışmanın finalinde Antalya Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi birinci oldu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Liselerarası Geometri Yarışması Finali

İSTANBUL (AA) - Kadıköy Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Türkiye Liselerarası Geometri Yarışmasının finalinde, Antalya Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi birinci oldu.

Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan yarışmanın finali, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Törene, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Finalde, öğrenciler arasında kaynaşmayı ve geometriyi sevdirmeyi amaçlayan ve 30 ilden 72 okulun katıldığı yarışmanın nisanda yapılan ilk elemesinde dereceye giren Antalya Özel Toros Akdeniz Fen lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Ankara Fen Lisesi, İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, İstanbul Çapa Fen Lisesi, Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi, İstanbul Haydarpaşa Lisesi ve Antalya Özel Toros Akdeniz Anadolu Lisesi öğrencileri kıyasıya yarıştı.

İkişer kişilik gruplar halinde yarışan öğrencilere klasik usulle 10 soru soruldu. Her bir soru için bir dakikalık sürede verilen cevaplar, 3 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışma sonunda Antalya Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi birinci olurken, İstanbul Atatürk Fen Lisesi ikinci, Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi üçüncü seçildi.

Yarışmada birinciye bin 500 lira, ikinciye bin lira, üçüncüye ise 500 lira para ödülünün yanı sıra madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca finalde yarışan tüm okulların öğrencilerine de çeşitli hediyeler takdim edildi.


Yorumlar