Türkiye-Libya diplomatik ilişkileri

- Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Doğan, Libya UMH Başkanı Serrac'a güven mektubunu sundu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Libya diplomatik ilişkileri

TRABLUS (AA) - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Faiz es Serrac, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan'ı kabul etti.

Başkent Trablus'taki tarihi El Hamra Sarayı'nda gerçekleştirilen kabulde Büyükelçi Doğan, UMH Başkanı Serrac'a güven mektubunu takdim etti. Doğan'ın, beraberindeki bazı büyükelçilik mensuplarını Serrac'a takdiminin ardından kısa bir görüşme gerçekleştirildi.

Trablus Büyükelçiliği Müsteşarı Tufan Höbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güven mektubunun Osmanlı tarihi boyunca Libya'da büyük öneme sahip El Hamra Sarayı'nda kabul edilmesinin anlamlı olduğunu ve böyle bir uygulamanın ilk kez yapıldığına dikkati çekti.

Höbek UMH Başkanı Serrac'a bugün güven mektubu sunan ülke temsilcileri arasında Avusturya, Yemen ve Kanada büyükelçilerinin de ayrı ayrı bulunduğunu söyledi.

Ülkedeki güvenlik sıkıntılarından dolayı elçiliğin bir süredir kapalı olduğunu hatırlatan Höbek, "Yakında Büyükelçiliğimizi Trablus'ta açarak çalışmalarımıza başlayacağız" diye konuştu.

Büyükelçi Doğan'ın, güven mektubunu sunmasının ardından geçici olarak çalışmaların yürütüldüğü Tunus'a dönecekleri bildirildi.

Yorumlar