Türkiye ile Uganda arasında işbirliği

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uganda ziyareti kapsamında Türkiye ile Uganda arasında diplomatik, askeri, eğitim, turizm, spor, enerji gibi alanlarda anlaşma ve mutabakat muhtıraları imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Uganda arasında işbirliği

ENTEBBE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika gezisinin ilk durağı olan Uganda'da iki ülke arasında diplomatik, askeri, savunma, eğitim, turizm, spor, enerji gibi alanlarda anlaşma ve mutabakat muhtıraları imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni huzurunda Türkiye ile Uganda arasında diplomatik pasaport hamilleri için "Vizelerin Karşılıklı Kaldırılması Anlaşması" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Uganda İçişleri Bakanı Rose Akol Okullu tarafından imzalandı.

"Turizm Alanındaki İşbirliği Anlaşması"na Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Uganda Turizm, Vahşi Hayat ve Tarihi Eserler Bakanı Maria Lubega Mutagamba imza attı.

Türkiye ile Uganda arasında "Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması"nı Ekonomi Bakanı Zeybekci ile Uganda Savunma Bakanı C.W.C.B. Kiyonga, "Askeri Mutabakat Muhtırası"nı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Uganda Savunma Bakanı Kiyonga, "Hidrokarbon, Maden ve Mineraller Alanında İşbirliğine ilişkin Mutabakat Muhtırası"nı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Uganda Enerji ve Mineral Kalkınma Bakanı Irene Muloni, "Yükseköğretim Kurulu ve Uganda Cumhuriyeti Eğitim, Bilim, Teknoloji ve Spor Bakanlığı Yükseköğretim Alanında İşbirliğine yönelik Mutabakat Zaptı"nı Başbakan Yardımcısı Kaynak ile Uganda Dışişleri Bakanı Sam Kutesa imzaladı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi ziyareti vesilesiyle "Ortak bildiri" Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile mevkidaşı Kutesa tarafından imzalandı.

Yorumlar