Türkiye ile Kenya arasında imzalanan anlaşmalar

NAİROBİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ziyarette bulunduğu Kenya ile Türkiye arasında bazı anlaşmalara imza atıldı. Erdoğan ile Kenya...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Kenya arasında imzalanan anlaşmalar

NAİROBİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ziyarette bulunduğu Kenya ile Türkiye arasında bazı anlaşmalara imza atıldı.

Erdoğan ile Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta'nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşme sonrası çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları ve protokoller imzalandı.

Türk Standartları Enstitüsü ile Kenya Standart Ofisi arasında mutabakat zaptını, Türkiye adına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kenya tarafından ise Kenya Sanayi, Ticaret ve Kooperatiflerden Sorumlu Bakan Adan Mohammed imzaladı.

Kenya Su ve Sulama Bakanlığı ile Yapı Merkezi Başkanlığı arasında Büyük Elgon Dağı Bungoma-Busia çok amaçlı su projesi uygulamasına ilişkin mutabakat zaptına ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Kenya Su ve Sulamadan Sorumlu Bakanı Eugene Wamalya huzurunda, Yapı Merkezi Başkanı Erdem Arıoğlu ile Kenya Su ve Sulama Bakanlığı Genel Sekreteri Dr. Fred H.K. Segor imza koydu.

Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumu ile Kenyalı muadili KBC arasındaki işbirliği protokolüne ise TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile KBC İdare Müdürü Waithaka Waihanya imza attı.

Yorumlar