Türkiye ile Filipinler arasında turizm alanında iş birliği protokolü

- Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Aslında sadece birebir ilişkilerimizde değil, üçüncü ülkelerle yapılacak ortak projelerle de turizmimizi geliştirme potansiyelimiz var" - "Özellikle üçüncü havaalanının hizmete açılmasından sonra Filipinler'den Avrupa'ya, Afrika'ya gidecek olan misafirleri İstanbul'da da ağırlama şansımız olacak" - Filipinler Turizm Bakanı Wanda Corazon Tulfo Teo: - "Türkiye'den Filipinler'e, Filipinler'den Türkiye'ye daha fazla insanın gelmesini umuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Filipinler arasında turizm alanında iş birliği protokolü

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Aslında sadece birebir ilişkilerimizde değil, üçüncü ülkelerle yapılacak ortak projelerle de turizmimizi geliştirme potansiyelimiz var. Özellikle üçüncü havaalanının hizmete açılmasından sonra Filipinler'den Avrupa'ya, Afrika'ya gidecek olan misafirleri İstanbul'da da ağırlama şansımız olacak." dedi.

Bakan Avcı ile Filipinler Turizm Bakanı Wanda Corazon Tulfo Teo, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

Heyetler arası görüşmenin ardından, Bakan Avcı ile konuk Bakan Wanda Corazon Tulfo Teo, Türkiye ile Filipinler arasında kültür ve turizm alanında iş birliğini öngören protokolü imzaladı.

İmza töreni sonrasında protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Avcı, Filipinler ile turizm alanında iş birliğini arttırmayı öngören bir anlaşmayı imzaladıklarını ifade etti.

Avcı, "Bu anlaşmamızla coğrafi olarak uzak olsak da manevi olarak kendimizi çok yakın hissettiğimiz Filipinler ve Filipinler halkıyla, Türk halkını daha da birbirine yaklaştıracak bir uygulamayı başlatmış oluyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

"Ben Sayın Bakana heyetler arası görüşmede de ifade ettim, aslında sadece birebir ilişkilerimizde değil, üçüncü ülkelerle yapılacak ortak projelerle de turizmimizi geliştirme potansiyelimiz var. Özellikle üçüncü havaalanının hizmete açılmasından sonra Filipinler'den Avrupa'ya, Afrika'ya gidecek olan misafirleri İstanbul'da da ağırlama şansımız olacak. İnşallah ben de önümüzdeki yaz Sayın Bakanın daveti üzerine Filipinler'i de ziyaret ederek, orada Türkiye'yi tanıtma fırsatını bulacağız. Bu anlaşmamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sayın Bakana ülkemizi teşrifleri sebebiyle bir kere daha teşekkür ediyorum."

- "Bu karşılıklı paylaşımlar son derece önemli"

Filipinler Turizm Bakanı Wanda Corazon Tulfo Teo da bu fırsat için Bakan Avcı'ya teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Bizim için mutlu bir gün bugün. Türkiye'den Filipinler'e, Filipinler'den Türkiye'ye daha fazla insanın gelmesini umuyoruz. Ülkemizde farklı bölgeler var. Aynı zamanda gerçekten bu karşılıklı paylaşımlar son derece önemli. Sayın Bakanı en yakın zamanda Filipinler'de görmeyi umuyorum. Umarım kendisi beraberinde bazı yatırımcılar ve tur operatörleri de getirecektir."

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, konuk Bakana hediye takdiminde bulundu. Törende takdim edilen hediyeler arasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin tanıtımı için hazırlanan ve yeni baskısının önsöz bölümünde Bakan Avcı ile "pamuk" isimli kedisinin fotoğrafının bulunduğu prestij kitabı da yer aldı.

Bakan Avcı, bu vesileyle konuk Bakan Wanda Corazon Tulfo Teo'ya, Van kedisi hakkında da bilgi verdi.

Konuk Bakan Teo da Avcı'ya ülkelerini anlatan bir kitap ile yine Filipinler'e giden turistlerin gezdirildiği aracın maketini hediye etti. Takdimin ardından Bakan Avcı, "Gördüğünüz gibi Filipinler dalgıçlar için de çok cazip bir destinasyon." ifadelerini kullandı.

Yorumlar