Türkiye ile AB arasındaki mutabakat

- Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığının açıklamasına göre, bugün Midilli Adası'ndan 23 göçmen deniz yoluyla Dikili'ye gönderilirken, İstanköy Adası'ndan 28 kişi Bodrum'daki Güllük Limanı'na sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile AB arasındaki mutabakat

ATİNA (AA) - Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki mutabakat kapsamında Yunanistan'dan 51 göçmenin Türkiye'ye gönderildiği bildirildi.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığının açıklamasına göre, bugün Midilli Adası'ndan 23 göçmen deniz yoluyla Dikili'ye, İstanköy Adası'ndan 28 göçmen Bodrum'daki Güllük Limanı'na gönderildi.

Böylece, Türkiye-AB mutabakatı çerçevesinde Yunan adalarından geri gönderilen toplam göçmen sayısı 441'e yükseldi.

Bakanlık ayrıca, Türkiye ve Yunanistan arasındaki geri kabul anlaşması çerçevesinde ise çeşitli uyruklardan toplam bin 48 düzensiz göçmenin İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye iade edildiği bilgisini paylaştı.

Türkiye-AB arasında 18 Mart'ta varılan mutabakat çerçevesinde, 20 Mart itibariyle Türkiye’den Yunan adalarına geçen sığınmacıların geri gönderilmesi ve iade edilen her bir Suriyeli sığınmacı için Türkiye’deki bir sığınmacının AB ülkelerine yerleştirilmesi karara bağlanmıştı. Geri göndermeler ve yeniden yerleştirmelere 4 Nisan'da başlanmıştı.

Yorumlar