Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı iftarı

- TBMM Başkanı Kahraman: - "Şimdi rahatız ama bu rahatın kıymetini bilmemiz lazım. Maziyi bilirsek, bugünü biliriz. Tarihimizi ve tarihi şahsiyetlerimizi unutmamalıyız" - "Tanıtalım insanlarımızı. Geniş bir tarihimiz var. Tanıtalım ve tanıyalım. Onların varlıklarından hep istifade edelim. Onlar topluma örnek olsunlar"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı iftarı

İSTANBUL (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kurucularından olduğu Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfının iftar programına katıldı.

Vakfın Eyüp'teki genel merkezinde düzenlenen programda konuşan Kahraman, Türkiye'de 1950 yılına kadar toplam 876 dernek kurulduğunu belirterek, "Dernek yok, sivil toplum kuruluşu yok, şeflik var. Ses çıkaramazsınız. Bütün fikir hayatı kontrol altındadır. 1950'den sonra demokrasi gelmiştir" şeklinde konuştu.

Kahraman, İlim Yayma Cemiyetinin 1951 yılında öncü bir vakıf olarak kurulduğunu anlatarak, "O maya, o ufacık tohum büyür, büyür, koca bir çınar olur, çok büyük hizmetleri oldu. Allah o 68 kişiden ve onlara destek verenlerden razı olsun, çok güzel günlere gelindi" dedi.

Geçmişte yaşanan zorlukların bugün yeteri kadar bilinmediğine dikkati çeken Kahraman, "Şimdi rahatız ama bu rahatın kıymetini bilmemiz lazım. Maziyi bilirsek, bugünü biliriz. Tarihimizi ve tarihi şahsiyetlerimizi unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Kahraman, Sultan 2. Abdülhamid'in, en önemli tarihi şahsiyetlerden birini olduğuna dikkat çekerek, onun döneminde özellikle eğitim alanında çok önemli hamleler yapıldığını vurguladı.

Sultan 2. Abdülhamid döneminde çok sayıda nitelikli kişinin yetiştiğini ancak bu neslin Çanakkale Savaşları'nda şehit olduğunu belirten Kahraman şunları söyledi:

"O harbe girmemeliydik. Sultan Abdülhamid yaşasaydı -tarihçilerin ortak fikri olarak söylüyoruz- Birinci Dünya Harbi çıkmazdı veya Osmanlı o harbe girmezdi. 9 cephede çarpıştık, 2 milyon 900 bin asker verdik. Nüfusumuz 29 milyondu biz yüzde 10'unu şehit verdik. Almanlar yüzde 15 verdi nüfuslarından. Ama Almanlar bugün o beraberlikleri hiçe saydılar ve bizi hançerlediler. Niye? Çünkü ilerliyoruz, gelişiyoruz. Önümüzün kesilmesi lazım. Devletlerin dostlukları yok, milletlerin dostlukları var."

Kahraman, TBMM'nin, 22 Eylül'de Dolmabahçe Sarayı'nda, 2. Abdülhamid'in 174. doğum yıl dönümünü kutlayacağını söyleyerek, dünyada büyük şahsiyetlerin doğum yıl dönümlerinde anıldıklarını hatırlattı.

Fatih Sultan Mehmed'in de doğum yıl dönümünü 2017 Mart ayında kutlayacaklarını belirten Kahraman, "Tanıtalım insanlarımızı. Geniş bir tarihimiz var. Tanıtalım ve tanıyalım. Onların varlıklarından hep istifade edelim. Onlar topluma örnek olsunlar" dedi.

Kahraman, Milli Türk Talebe Birliğinde (MTTB) görev yaptığı yıllarda ülkede yaşanan bazı gruplaşmalara karşı "Neden birlik olmayalım?" fikriyle gönüllü teşekküller istişare toplantıları yapmaya başladıklarını, daha sonra bu toplantıların Aydınlar Ocağı, Birlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hak-İş, MÜSİAD gibi kuruluşlar tarafından da desteklendiğini anlattı.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfının kuruluşu için özellikle 22 Aralık tarihini seçtiklerini belirten Kahraman, "Neden 22 Aralık diyoruz? 21 Aralık en uzun gecedir, 22 Aralık'ta günler uzamaya başlamıştır. O yüzden 22 Aralık'ı seçtik" şeklinde konuştu.

Yorumlar