Türkiye Fotoğraf Ligi'nde ikinci ay sonuçları açıklandı

ÇANKIRI (AA) - Türkiye Fotoğraf Ligi'nde (TFL) ikinci ay sonuçları belli oldu. Fotoğraf tutkunlarının eserlerinin değerlendirilebilmesi amacıyla ülke...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Fotoğraf Ligi'nde ikinci ay sonuçları açıklandı

ÇANKIRI (AA) - Türkiye Fotoğraf Ligi'nde (TFL) ikinci ay sonuçları belli oldu.

Fotoğraf tutkunlarının eserlerinin değerlendirilebilmesi amacıyla ülke genelinden 25 takımın katılımıyla oluşturulan "Türkiye Fotoğraf Ligi"nin ikinci ay sonuçları açıklandı.

TFL proje koordinatörlerinden Emre Bostanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci ayın sonuçlarına ilişkin şu bilgileri aktardı:

"İkinci ayda 28 puan alan Afyon Frig Fotoğraf Derneği yine birinci, 26 puan alan Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği ikinci, Larende Fotoğraf Topluluğu 24 puanla üçüncü oldu. Geride bıraktığımız iki ayın toplamında ise 56 puan alan Afyon Frig Fotoğraf Derneği birinci, Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği 47 puanla ikinci ve Çağdaş Odaklı Fotoğraf Sanatçıları Topluluğu 45 puanla üçüncü oldu."

Bostanoğlu, sıralamanın değişebileceğine işaret etti.

- "Dünya'ya örnek"

TFL'nin oldukça çekişmeli başladığını ve büyük heyecan yaşandığını belirten Bostanoğlu, "İlk etapta böyle bir çalışmaya başlarken ilgi konusunda tereddütlerimiz vardı ama Türkiye'nin birçok noktasından destek ve talep gelince doğru yolda olduğumuzu gördük." dedi.

TFL'nin dünyaya örnek olacağını ifade eden Bostanoğlu, "Birçok alanda lig uygulaması bulunuyor. Biz de 'fotoğrafçılıkta bu neden olmasın' dedik ve yola çıktık. 25 takım ligde kıyasıya bir mücadelenin içerisine girmek için başvuruda bulundu. TFL, dünyada da ilk olduğu için örnek bir çalışma." diye konuştu.

Ligin nisan ayında başladığını kaydeden Bostanoğlu, "8 ay boyunca takımlar ülkenin farklı noktalarından çektikleri fotoğrafları bize gönderecekler. Jüri üyelerimiz bu fotoğrafları değerlendirip puanlar verecek." bilgisini aktardı.

Üçüncü ayın değerlendirmesinin bu ayın sonunda yapılacağı bildirildi.

Yorumlar