Türkiye Diyanet Vakfı'ndan basın mensuplarına iftar

- TDV Genel Müdürü Tutkun: - "Gazze'de tadilatını yaptığımız 9 caminin açılışını Kurban Bayramı'na yetiştireceğiz" - "Doğu ve Güneydoğu'da terör nedeniyle zarar gören 84 caminin tamirini tamamladık"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Diyanet Vakfı'ndan basın mensuplarına iftar

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, "Gazze'de tadilatını yaptığımız 9 caminin açılışını Kurban Bayramı'na yetiştireceğiz." dedi.

Tutkun, Vakfın Kocatepe'deki genel merkezinde basın mensuplarına yönelik düzenlenen iftarda, TDV'nin kuruluşundan bugüne kadar dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardımlar, destekledikleri eğitim projeleri ve diğer faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Terör nedeniyle bölgede zarar gören camilerin tadilat ve yenilemesinin devam ettiğine dikkati çeken Tutkun, "Doğu ve Güneydoğu'da terör nedeniyle zarar gören 84 caminin tamirini tamamladık. Toplam yapılacak olan cami sayısı 100'ü aşıyor. Operasyonlar bittikçe hemen tadilata başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail'le varılan mutabakat neticesinde Gazze'ye yardımların girişinde kolaylık sağlanacağını belirten Tutkun, "Bu kapsamda biz de Gazze'ye özellikle ayni yardım anlamında rahatlamış olacağız." diye konuştu.

Gazze'de tadilatı TDV tarafından yapılan 9 caminin büyük oranda tamamlandığını ifade eden Tutkun, "Gazze'de tadilatını yaptığımız 9 caminin açılışını Kurban Bayramı'na yetiştireceğiz." bilgisini paylaştı.

- Ramazan ayındaki yardım faaliyetleri

Tutkun, Küba'da da geçen ramazan ayında bir mescidi hizmete açtıklarını ve mescidin açılışından sonra başka ülkelerin de cami yapma talebi üzerine Küba hükümetinin süreci biraz yavaşlattığını ifade ederek, "Açtığımız mescit oradaki Müslümanların ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Cami yapma çalışmamız devam ediyor. Belarus Minsk'teki cami inşaatı da durmadı ama yavaş yürüyordu. Rusya ile ilişkilerin düzelmesiyle bu sürecin de hızlanacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tutkun, 88 ülkede yardım faaliyeti yürüttüklerini, bu yıl geçmiş yıllara oranla bağışların ve faaliyetlerin çok daha fazla olduğunu anlattı.

"Hediyem Kuran Olsun" projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 400 bin Kur'an-ı Kerim hediye edildiğini belirten Tutkun, "Bunların büyük bir kısmı dağıtıldı. Bazı ülkelerde Kur'an-ı Kerim'lerin yazım ve imla farklılıkları var. Bu ramazanda farklı bir çalışma yapıyoruz. Bundan sonra alandaki arkadaşlarımızın tespitleri doğrultusunda o insanların anlayabileceği şekilde baskı yapıp göndermeye çalışacağız." şeklinde konuştu.



Yorumlar